Voordelen & Nadelen van het hebben van Health Insurance Geleverd door een HMO

Voordelen & Nadelen van het hebben van Health Insurance Geleverd door een HMO

HMO staat voor Health Maintenance Organization. Deze vorm van verzekering wordt vaak door werkgevers. Het is heel anders dan andere soorten verzekeringen, zoals Traditioneel Plannen of Preferred Provider Organizations. Het is belangrijk om de voors en tegens van een HMO weten alvorens te beslissen om dit soort ziektekostenverzekering dragen.

Hoe werkt een HMO Work

Een HMO gezondheid van plan biedt dekking aan artsen over de plannen verwijzing lijst. Bij de meeste plannen, de patiënt kiest voor een huisarts, en al de gezondheidszorg wordt beheerd door deze arts. De meeste plannen vereisen een verwijzing van de huisarts voordat een patiënt een specialist kan zien. Als een patiënt besluit om een ​​arts niet zien op de lijst van zijn plan, er is geen verzekeringsdekking. Er zijn twee typen HMO plannen. De eerste is een gesloten toegang plan. Dit betekent dat u moet worden toegewezen aan een specifieke arts. Onlangs hebben HMO bedrijven een tweede type van het plan heet een open toegang plan toegevoegd. Met dit plan, bent u nog steeds toegewezen aan een huisarts, maar geen verwijzing nodig is voordat ze naar een specialist.

Voors van een HMO

Er zijn veel positieve aan het hebben van een HMO plan. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen, worden reeds bestaande aandoeningen niet gedekt. Zorgorganisaties hebben niet een reeds bestaande aandoening clausule. Traditionele verzekeringen plannen hebben een eigen risico dat moet worden voldaan voordat de dekking begint. Met een traditionele plan, na deze aftrekbaar is voldaan, het plan heeft betrekking op een percentage en de patiënt pikt de rest. Er zijn geen eigen risico met een HMO. Een patiënt is voorzien van een lijst van co-pay kosten. Dekking De patiënt 100 procent na de co-pay. Deze co-pay toepassing op de primaire zorg artsen, specialisten en ziekenhuizen. Daarnaast zijn er geen caps op jaarlijkse of levensduur dekkingen van een HMO plan. Alle HMO plannen voorzien medicatie dekking, die even aan het begin van het plan, zoals zorgorganisaties hebben geen eigen risico te worden voldaan. De co-betaalt verschillen afhankelijk van set honoraria van de HMO's voor het voorschrijven dekking.

Tegens van een HMO

Met alle HMO plannen, bent u beperkt tot de artsen op uw lijst. Als uw arts van keuze is niet op de lijst van uw HMO, zul je dat dokter voor uw eigen rekening. Specialisten moeten ook op de lijst van de HMO's. Ziekenhuizen ook deelnemen met een bepaalde verzekering plannen, zodat uw ziekenhuis van keuze niet kan dragen uw HMO verzekering. De meeste HMO plannen een verwijzing nodig voordat ze naar een specialist. Een patiënt kan ook vinden dat moeilijk of ongebruikelijke medische behoeften of procedures niet kunnen worden gedekt op haar HMO. Prescription dekkingen zijn beperkt tot medicijnen op de lijst van de HMO's. De meeste zorgorganisaties zorgen voor een hogere co-pay als de medicatie niet is toegestaan ​​op zijn plan, maar deze co-betaalt kan vrij duur zijn.