Voordelen & Nadelen van Aromatherapie

Voordelen & Nadelen van Aromatherapie

Aromatherapie is een vorm van alternatieve geneeskunde, waarin geurende oliën worden gebruikt voor therapeutische doeleinden te helpen verlichten van stress en spanning. Veel mensen zweren bij de helende voordelen van aromatherapie, maar er is niet veel klinisch bewijs bewijst de doeltreffendheid ervan. Wees je bewust van de potentiële voordelen en de nadelen van aromatherapie voordat je het probeert.

Gebruiksgemak

Gaat aromatherapie kan zeer eenvoudig en vrij goedkoop. Een methode van aromatherapie is eenvoudig met behulp van kaarsen of diffusers naar rustgevende geuren vrijkomen in de lucht. Weinig tot geen apparatuur nodig is met dit formulier. Over de enige apparatuur die u nodig heeft - en het is geen vereiste - is een diffuser. Dit kunnen elektrische, warmte of klei potten en vragen zeer weinig ervaring te gebruiken.

Emotionele en Fysieke voordelen

Aromatherapie is gebruikt om een ​​aantal voorwaarden, waaronder depressie, angst, hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën en artritis. Hoewel veel van het geloof in de voordelen van aromatherapie is gebaseerd op anekdotisch bewijs, wordt aromatherapie vergaren van meer belangstelling uit de medische gemeenschap als een effectieve en veilige behandeling optie. De Mayo Clinic adviseert het gebruik van sommige soorten van aromatherapie voor patiënten die aan kanker lijdt behandelingen om te gaan met misselijkheid, pijn en stress.

Sommige kunnen worden Toxic

Hoewel er weinig nadelen aromatherapie, zijn er enkele die zeer gevaarlijk kunnen zijn. In sommige gevallen aromatherapie, worden oliën en gewreven op de huid. Deze oliën hebben chemische eigenschappen die de bloedstroom kan invoeren, en sommige patiënten kunnen zeer gevaarlijk zijn wanneer gebruikt met bepaalde kankertherapieën zoals chemotherapie of straling. Ook mensen met een hoge bloeddruk of diabetes of die zwanger zijn moeten bepaalde oliën te vermijden. Moet u overleggen met uw arts als u een ernstige medische voorwaarden voordat u begint met een soort van aromatherapie.

Gevoeligheden

Sommige mensen kunnen allergisch zijn, of gevoeligheden, om bepaalde geuren of oliën gebruikt in de aromatherapie. Als u zich zorgen maakt dat u allergisch of gevoelig kan zijn, wil je heel langzaam en voor een korte periode van tijd beginnen. Als u geen negatieve reacties hebben, dan kunt u verhogen de intensiteit van de therapie.