Voordelen & Nadelen van American Health Care

Voordelen & Nadelen van American Health Care

De huidige Amerikaanse gezondheidszorg systeem bestaat uit vele soorten privéhanden en de overheid gefinancierde ziektekostenverzekering plannen, die allemaal bieden verschillende soorten diensten in de gezondheidszorg. Volgens de New England Journal of Medicine, gebaseerd op The World Health Report 2000, Health Systems: verbeteren van de prestaties, de Amerikaanse gezondheidszorg werd gerangschikt 37e in de wereld.

Voordelen

De VS heeft een van de beste medische onderzoeksystemen ter wereld. Onderzoekers van instellingen zoals de Harvard Medical School, de Mayo Clinic en de Cleveland Clinic zijn wereldberoemd voor de vooruitgang die ze maken in de geneeskunde, grotendeels als gevolg van de huidige vrije-marktsysteem. Voor degenen die een baan met grote voordelen of degenen die het zich kunnen veroorloven, sommige Amerikaanse verzekeringen plannen zijn enkele van de beste in de wereld. Een ander voordeel van de huidige Amerikaanse gezondheidszorg systeem is dat de belastingbetaler niet de kosten die gepaard gaan met het verstrekken van medische verzekering voor ieder individu dragen. De kosten voor gezondheidszorg in de VS hoger zijn dan welk ander land in de wereld en een systeem waarin alle Amerikanen zou worden verzekerd zou alleen dienen om deze kosten te verhogen, ten koste van de belastingbetaler. Veel mensen beweren dat belastinggeld financiering uit de buurt van het onderwijs en de nationale veiligheid zou nemen naar een nieuw zorgstelsel te financieren.

Nadelen

Een van de grootste nadelen van de huidige Amerikaanse systeem voor gezondheidszorg is dat mensen besteden veel meer in de VS voor de gezondheidszorg, maar Amerikanen zijn niet gezonder dan andere landen die veel minder te besteden. De hoeveelheid geld uitgegeven aan de gezondheidszorg in Amerika is onthutsend. De VS besteedt meer van zijn totale BBP (bruto binnenlands product) aan gezondheidszorg dan enig land in de wereld. In 2001 heeft de VS bracht bijna 14 procent van zijn totale BBP aan gezondheidszorg. Een belangrijk nadeel van de Amerikaanse gezondheidszorg is het feit dat veel individuen onderverzekerd of verzekerd. Volgens het US Census Bureau, in 2003, 60 procent van de Amerikanen werden gedekt door de werkgever op basis ziektekostenverzekering, werden 26 procent gedekt door de overheid op basis van de ziektekostenverzekering en 15 procent waren zonder ziektekostenverzekering.

Voorgestelde Gezondheidszorg Wetgeving

De huidige voorstellen voor de hervorming van de gezondheidszorg in de VS richten zich vooral op de uitbreiding van de verzekering voor alle Amerikanen, het verminderen van de kosten door verbeterde efficiëntie en het uitbreiden van de breedte en diepte van de preventie en wellness-programma's.