Voordelen & Bijwerkingen van Pumpkin Seed Oil

Voordelen & Bijwerkingen van Pumpkin Seed Oil

De culinaire en geneeskrachtige waarde van pompoenpittenolie dateert van honderden jaren. Pompoenpittenolie was een nietje in het dieet van de oude Azteken, terwijl de indianen gebruikt de olie om nier kwalen te behandelen en darmparasieten elimineren. De olie is ook lang gebruikt in vele folk remedies. De afgelopen jaren zijn verschillende studies uitgevoerd om de medicinale werking van pompoenpittenolie bepalen. Uit onderzoek is gebleken dat de vele voordelen voor de gezondheid van pompoenpitten olie, samen met weinig bijwerkingen.

Prostaat Gezondheid

Pompoenpittenolie is aangetoond dat mensen met benigne prostaathyperplasie of BPH helpen. BPH is een aandoening die veel mannen boven de leeftijd van 50. beïnvloedt Het veroorzaakt vergroting van de prostaat klier en resulteert in een verschillende plasproblemen. Studies tonen aan dat pompoenpittenolie helpt de effecten van BPH te verminderen door het remmen van testosteron-geïnduceerde groei van de prostaat. Een studie merkte op dat dat "het beschermende effect van pompoenpittenolie was significant."

Stress incontinentie

Pompoenpittenolie is toonde aan vrouwen die lijden aan een overactieve blaas en stress-incontinentie helpen door het versterken van de bekkenbodemspieren. Een studie toonde een significante verbetering in de vrouwen krijgen een combinatie van pompoen zaad olie en soja zaad extracten. De enige gemelde bijwerking in deze studie was mild maagklachten.

Eye Gezondheid

Pompoenpittenolie is hoog in zeaxanthine, een carotenoïde die het netvlies beschermt en vertraagt ​​de progressie van macula degeneratie, een van de belangrijkste oorzaken van verlies van gezichtsvermogen en blindheid. De Environmental Epidemiology Unit Medical Research Council van de Universiteit van Southampton in Engeland meldt dat zeaxanthine "kan veel belangrijker zijn bij het voorkomen of stabiliseren van maculaire degeneratie dan eerder gerealiseerd zijn."

Beter slapen

Pompoenpittenolie vermindert de effecten van BPH bij mannen en een overactieve blaas bij vrouwen, wat resulteert in een betere slaap, omdat er minder reis naar de badkamer zijn gemaakt. Betere slaap verbetert de algehele gezondheid.

Antioxidant Voordelen

Pompoenpittenolie bevat aanzienlijke hoeveelheden carotenoïden en tocoferolen, die beide hebben antioxiderende eigenschappen. Carotenoïden zijn rijk aan vitamine A en tocoferolen zijn een goede bron van vitamine E.

Andere gezondheidsvoordelen

Naast het leveren van de antioxidanten vitamine A en E, pompoenpittenolie is een goede bron van magnesium, mangaan, fosfor en zink. Vetzuren in pompoenpittenolie bieden ook smering te voegen, waardoor de bescherming tegen inflammatoire aandoeningen zoals gezamenlijke ziekte en artritis. Pompoenpittenolie is ook rijk aan fytosterolen, waarvan is aangetoond dat het cholesterolgehalte te verlagen.

Side Effects

Pompoenpittenolie heeft, tot nu toe, niet is gebleken dat negatieve bijwerkingen veroorzaken (buiten milde maagklachten) of om te interageren met medicijnen. Het is altijd verstandig, maar om te bespreken voegen nieuwe supplementen of het wijzigen van je dieet met uw arts voordat u begint.

Met behulp van Pumpkin Seed Oil

Pompoenpittenolie supplementen zijn direct beschikbaar in de gezondheid van voedsel en voedingswaarde winkels. De nootachtige smaak, donkergroen koudgeperste olie is niet zo breed beschikbaar, maar kan worden gevonden in reformwinkels of waar gastronomische producten worden verkocht. De olie is best gebruikt rauw, echter, zoals de voedingswaarde gaat verloren door verwarmen en koken. Raw koudgeperste olie is een gezonde toevoeging aan saladedressings of om te dippen brood.