Volwassen lintworm Behandelingen

Volwassen lintworm Behandelingen

Lintworm infecties het gevolg zijn van de inname van voedsel of drank die lintworm eieren of larven bevat. Volwassen lintwormen hechten zich aan de wand van de dikke darm en eieren produceren. Volgens de Mayo Clinic, de meeste lintworm infecties onopgemerkt en geen gezondheidsproblemen voor de besmette persoon niet maken. Echter, invasieve lintworminfecties die migreren buiten de darm complicaties veroorzaken, zoals cysten op de lever of longen.

Praziquantel

Praziquantel is een klasse van geneesmiddelen genaamd "anthelmintica," die worden gebruikt om parasitaire wormen doden, meldt PubMed Health. Praziquantel komt meestal in de vorm van tabletten. Een tablet driemaal daags is meestal voldoende om lintworminfectie genezen. Bijwerkingen zijn relatief mild en kunnen onder meer hoofdpijn, duizeligheid, slaperigheid, buikpijn, misselijkheid en koorts. Merk op dat praziquantel richt alleen een volwassen lintworm en niet lintworm eieren. Ontlasting genomen na succesvolle behandeling geeft eventueel lintwormeieren in het lichaam.

Ontstekingsremmers

Als lintworm larven migreren buiten de darmen, ze zei "invasief" te zijn en kan bijkomende symptomen zoals cysten veroorzaken. Ontstoken cysten, die anti-inflammatoire behandeling vereist worden. eMedicine meldt dat artsen een klasse van anti-inflammatoire, corticosteroïden kunnen voorschrijven, om de ontsteking te verminderen. Volgens de Mayo Clinic, orale corticosteroïden invloed op het hele lichaam en zijn bekend om bijwerkingen veroorzaken zoals verhoogde druk in de ogen, vochtophoping, verhoogde bloeddruk en stemmingswisselingen.

Chirurgie

Lintworm-geïnduceerde cysten kunnen operatief worden verwijderd, afhankelijk van hun grootte en de locatie. Typische locaties van cysten die een operatie nodig zijn onder andere de lever, longen en ogen. Cysten die niet verwijderd kunnen eventueel bedreigen orgaanfunctie en gezondheid. Cysten waarbij operatie kan symptomen zoals buikpijn, chronische hoest, hoofdpijn en pijn op de borst te creëren. Tijdens de operatie, chirurgen identificeren van de exacte locatie van de cyste door middel van radiologie en verwijder de cyste met een sterke zuigkracht apparaat, geeft eMedicine.

Het voorkomen

Eenmaal behandeld, moeten patiënten preventieve maatregelen te gebruiken om lintworminfectie zorgen niet terugkomt. Preventiemethoden gesuggereerd door Mayo Clinic Vermeld altijd je handen wassen na het hanteren van voedsel en het gebruik van het toilet, grondig koken van vlees bij een temperatuur van ten minste 125 graden Fahrenheit en het vermijden van contact met uitwerpselen van vee. Ook, altijd was je voedsel bij het reizen in gebieden waar de lintworm infectie komt vaker voor.