Vogelgriepvirus Lung Disease

De vogelgriep, ook wel bekend als het H5N1-virus, heeft miljoenen vogels en een klein aantal mensen gedood. De vogelgriep is moeilijk voor mensen te contracteren. De meeste gevallen zijn onder de mensen die contact met zieke vogels hebben gehad. Er zijn een paar gevallen van mens-tot-mens krimp geweest.

Symptomen

De belangrijkste symptomen van de vogelgriep zijn vergelijkbaar met de alledaagse griep: hoesten, koorts, keelpijn en spierpijn. Een milde ooginfectie heet conjunctivitis is een indicator van de vogelgriep.

Meer ernstige symptomen

Soms veroorzaakt de vogelgriep meer ernstige - zelfs levensbedreigende - symptomen zoals virale longontsteking of acute respiratory distress, die de belangrijkste oorzaak van de menselijke sterfgevallen geweest.

Hoe mensen Get vogelgriep

Besmette wilde vogels scheiden het virus in hun uitwerpselen, speeksel en nasale afscheidingen. Als huisdier gehouden vogels in contact komen met besmette vogels of besmet voer, bodem of water. Mensen in contact komen met de binnenlandse vogels op markten waar vogels en eieren worden verkocht, of raak verontreinigde oppervlakken, zoals veren of uitwerpselen.

Vaccin

In april 2007 keurde de FDA een vaccin voor vogelgriep. Hoewel het vaccin is goedgekeurd, is niet beschikbaar voor het publiek. Het vaccin wordt opgeslagen in het geval van een uitbraak.

Tips voor preventie

Vermijd gedomesticeerde vogels in gebieden zoals kleine boerderijen en in de open lucht markten. Zorg ervoor dat u uw handen wassen na het hanteren van vogels of vogel-gerelateerde items, zoals rauwe eieren, veren, uitwerpselen, etc.