Voetproblemen bij Sandals Related

Voetproblemen bij Sandals Related

Het dragen van sandalen kan modieus zijn, maar hun effect op je voeten kan worden verwoestende. Volgens InteliHealth, 90 procent van de mensen die een operatie voor gemeenschappelijke voet aandoeningen zijn vrouwen. Veel voet aandoeningen worden veroorzaakt door het dragen van schoenen die niet zorgen voor een goede ondersteuning - inclusief sandalen. Een Framingham Study of voetpijn vonden een correlatie tussen het dragen van schoenen met slechte ondersteuning en pijn in de voet, ook later in het leven.

Fasciitis plantaris

Plantar fasciitis, een pijnlijke aandoening waarbij ontsteking van de plantaire fascia (een band van bindweefsel in de voet), kan worden veroorzaakt door het dragen van schoenen met onvoldoende ondersteuning. De meeste schoenen bieden geen voldoende steun van de boog of bed van de voet en dragen hen lange tijd kan leiden tot ontstoken en gescheurde ligamenten in de voetzolen. Volgens de Mayo Clinic, kan de scherpe stekende pijn aangesloten bij fasciitis plantaris vervagen met de rust en door het dragen van schoenen met de juiste ondersteuning, maar het kan terugkeren als de omstandigheden van de belasting van de voet terug.

Soft Tissue Injuries

Omdat sandalen laat veel van de voet vrijlaat, sandelhout dragers lopen een groter risico op het zachte weefsel verwondingen zoals snijwonden, kneuzingen en blaren, die kwetsbaar zijn voor infectie. Degenen die lijden aan auto-immuunziekten en diabetes lopen een groter risico op infectie en moet schoenen die de hele voet te bedekken.

Neuropathische voet

Neuropathie├źn, of zenuw-gegenereerde pijn, kan het gevolg zijn van het dragen van slecht uitgerust sandalen. Volgens de American Diabetes Association, wordt de neuropatische voet gekenmerkt door een verlies van zenuwfunctie dat verandert aan de voet functies en kan leiden tot ulceratie en ernstige misvorming. Deze misvorming kan amputatie nodig. De American Diabetes Association waarschuwt dat mensen met diabetes geen sandalen moet dragen omdat sandalen niet de voet adequaat beschermt.

Achilles Tendinitis

Science Daily meldt dat een biomechanische schok wordt geleverd aan de voet telkens de hiel de grond raakt. Goede schoenen absorberen een deel van deze schok, helpen om de voet te beschermen, maar sandalen kan effectief de druk toe op de hiel en de enkel, waardoor Achilles tendinitis. Volgens de Mayo Clinic, symptomen van Achilles tendinitis zijn pijn in de achterkant van het been en boven de hiel die erger inspannende activiteit heeft. De aandoening kan ook stijfheid en een lichte zwelling dichtbij de achillespees veroorzaken. De Mayo Clinic adviseert dat u een arts te Achilles tendinitis te behandelen, maar stappen die u kunt thuis nemen omvatten het verminderen van uw inspannende activiteit, icing het getroffen gebied, en het nemen van een niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen of naproxen. Om de stress op je voet te verminderen of om dit probleem in de eerste plaats te voorkomen, moet u schoenen met voldoende steun, met name in de boog en de hiel.