Voedselveiligheid voor hardgekookte eieren

Bij bewaring te lang of worden blootgesteld aan hoge temperaturen, kan hardgekookte eieren verwend geworden. Hardgekookte eieren kunnen ook schadelijke bacteriën die infecties veroorzaken bij inname aan te trekken. Het is belangrijk om de voedselveiligheid tips te leren voor hardgekookte eieren, vooral tijdens Pasen en Pesach, wanneer ze vaak worden weggelaten voor langere tijd.

Bedorven Eieren

Rauwe eieren hebben een houdbaarheid van ongeveer een maand als ze gekoeld worden bewaard, dankzij een onschadelijke minerale olie die ei producenten gebruiken om eieren te geven van een beschermende laklaag. Maar deze coating loskomt tijdens het kookproces gebruikt om hard-kook eieren. Zonder deze coating, de eieren een veel kortere houdbaarheid. Verwacht niet dat een hardgekookt ei voor het laatst voor meer dan een week in de koelkast voordat bederven. Wanneer de eieren buiten de koelkast, zullen ze gaan slecht twee uur. Besteed zorgvuldige aandacht aan dit als je eieren uit voor Pasen of Pascha.

Het belangrijkste teken te zoeken in bedorven eieren (ongeacht of ze zijn rauw of hard gekookt) is de rotte eieren geur van zwavel. Je mag niet van de geur opmerkt, terwijl de schil blijft op het ei, maar het zal duidelijk zijn wanneer de shell wordt verwijderd. Soms hardgekookte eieren een groene kleur in delen van de dooier. Deze kleuring optreedt tijdens het koken en betekent niet dat het ei heeft verwend. Eieren met groene kleurstof zijn nog prima te eten.

Bacterie

Schadelijke bacteriën kunnen hardgekookte eieren buiten de koelkast bewaard te voeren. De gemakkelijkste manier voor de bacteriën om een ​​ei in te voeren is door een spleet. Als u een gebarsten hardgekookt ei dat heeft gezeten buiten de koelkast te vinden, moet je gewoon weggooien. Laat het ei niet te onderzoeken om te zien of er schade aan het is gekomen, want je zult niet in staat om visueel te bevestigen of bacteriën het ei is gekomen.

Omdat koken eieren wast de beschermende minerale olie coating, zijn de poriën in het ei blootgesteld. Sommige bacteriën zijn klein genoeg om door deze poriën te voeren. Dit zal meer waarschijnlijk gebeuren in gebieden met grotere hoeveelheden bacteriën. Bijvoorbeeld, als je een ei zitten op een schone tafel voor een uur, bacteriën waarschijnlijk niet infecteren het. Maar je moet voorzichtig zijn als het gebruik van hard gekookte eieren voor een Easter Egg hunt. Laat de eieren niet direct in het vuil; leg ze in een mand om enige bescherming te bieden. Een nog betere optie is om plastic eieren gebruiken met snoep in plaats van hard gekookte eieren.