Voedsel voor natuurlijke hormoon Replacement

Voedsel voor natuurlijke hormoon Replacement

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan fyto-oestrogenen, zoals soja en lijnzaad, zijn erom bekend dat evenwicht hormonen in het lichaam.

Tofu

Tofu is een kaas-achtige product gemaakt van soja, dat fyto-oestrogenen biedt. Het is een nuttig ingrediënt in voedingsmiddelen omdat het de plaats van roomkaas, slagroom en zure room kunnen nemen. (Zie referenties 2)

Lijnzaad

Lijnzaad, dat lignanen (een soort fyto-oestrogeen) bevatten, kunnen worden vermalen en gemengd met zeezout of kaneel en gestrooid op voedsel. Lijnzaad bevat calcium, kalium, ijzer, B-vitamines en boor.

Sojamelk

Sojamelk uit volle sojabonen en biedt fyto-oestrogenen, samen met omega-3 essentiële vetzuren, eiwitten, ijzer en B-vitaminen.

Miso

Miso is soja pasta die kan worden gevonden in het koelvak van de meeste biologische voedingswinkels. De donkerbruine variëteit biedt de meest fyto-oestrogenen. Miso kan worden gebruikt als een bouillon, stock basis voor soepen en soms zout.

Flax Oil

Lijnzaadolie biedt een aantal fyto-oestrogeen, maar niet zoveel als lijnzaad. Ook lijnzaadolie is zeer bederfelijk en wordt bitter snel. Het ontmaskeren van lijnzaadolie aan warmte kan gevaarlijke niveaus van vrije radicalen te creëren.