Voedsel voor fructose-intolerantie Disorder

Voedsel voor fructose-intolerantie Disorder

Fructose-intolerantie aandoening, ook wel erfelijke fructose-intolerantie, is een genetische aandoening die het lichaam verhindert correct verteren fructose. Het eten van voedingsmiddelen met fructose kan leiden tot buikpijn en braken.

Oorzaak

Personen met fructose intolerantie gebrek aan een goed functionerende metabolische enzym fructose-1-fosfaat aldolase. Zonder dat fructose-1-fosfaat zich op in de lever, nieren en dunne darm.

Effecten

Fructose-1-fosfaat voorkomt de productie van glucose, wat leidt tot een extreem lage bloedsuikerspiegel. Een opeenhoping van fructose-1-fosfaat leidt lever- en nierfalen, hetgeen kan leiden tot de dood.

Diagnose

Een waterstof ademtest en ontlasting analyse zijn instrumenten die worden gebruikt door artsen om fructose-intolerantie diagnose. Het bijhouden van het voedsel dat je eet en de daaruit voortvloeiende symptomen kunnen helpen identificeren van de aandoening.

Behandeling

Personen met fructose-intolerantie moet een fructose-vrij dieet te eten. Leverschade als gevolg van fructose-intolerantie meestal vereist lever transplantatie chirurgie.

Dieet

A-fructose dieet kan omvatten rood vlees, kip, boter, margarine, eieren, melk, noten, pasta, rijst, vis, kaas, pepers, sla en spinazie.