Voedsel rijk aan ijzer voor Kinderen

Voedsel rijk aan ijzer voor Kinderen

IJzer is een zeer belangrijk mineraal voor een goede werking van het lichaam. De ijzeratomen in rode bloedcellen aantrekken zuurstofmoleculen, die vervolgens worden genomen lichaamsweefsels voor metabolisme. Het proces van het metabolisme levert energie nodig is voor het weefsel functioneren. Tekort aan ijzer ernstige gevolgen dit proces, en als gevolg de weefsels van inwendige organen en spieren niet goed functioneren. Een tekort aan ijzer kan dus leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. In het geval van kinderen, moet extra zorg worden genomen om ervoor te zorgen dat ze genoeg ijzer in hun voedsel.

Ijzertekort of bloedarmoede in Kids

Ijzertekort of bloedarmoede is een medische aandoening die kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen als het ijzergehalte in het lichaam is niet goed geregeld. IJzer is een belangrijk bestanddeel van rode bloedcellen, waarvan de productie wordt beïnvloed indien het ijzergehalte in het lichaam ondergaat. De efficiëntie waarmee het lichaam weefsel ontvangt zuurstof direct verband met deze rode bloedcellen en indirect voor het ijzergehalte. Omdat deze aandoening ontstaat na verloop van tijd, kan het onopgemerkt in de kinderen gaan. Gelukkig is in de Verenigde Staten in de afgelopen 30 jaar, de prevalentie van anemie bij kinderen is gedaald als gevolg van het gebruik van ijzer-verrijkte melk formules en granen.

Oorzaken van anemie in Kids

De meest voorkomende oorzaak van bloedarmoede bij kinderen is voedsel dat onvoldoende hoeveelheden ijzer. Algemeen ouders gaan ervan uit dat als het kind wordt het nuttigen van een goede hoeveelheid voedsel, zij krijgt alle voedingsstoffen en mineralen die ze nodig heeft. Dit is echter doorgaans niet het geval en moet worden gezorgd dat het voedsel verbruikt het kind voldoende voedingsstoffen en mineralen, zoals ijzer. Andere oorzaken van bloedarmoede bij kinderen zijn: een slechte opname van ijzer in het lichaam, bloedverlies en snelle groei. Ongeacht de oorzaak is, moet de toevoer van ijzer in het lichaam worden gehandhaafd om de beschikbaarheid van zuurstof naar de weefsels voor de stofwisseling waarborgen.

Ijzer-rijke voedingsmiddelen voor baby's

Moedermelk is een uitstekende bron van ijzer en andere mineralen. Als een baby wordt borstvoeding krijgen, is doorgaans niet nodig zijn extra ijzer afgeven als een arts een behoefte die heeft vastgesteld. Als de baby krijgt de baby flesvoeding, zorg ervoor dat de formule is verrijkt met ijzer, die in feite betekent extra ijzer is toegevoegd aan de formule om de dagelijkse behoeften van baby's te voldoen. Als de baby wordt gevoed granen, gebruiken ijzer verrijkte ontbijtgranen.

Ijzer-rijke voedingsmiddelen voor peuters en tieners

Zowel peuters en tieners hou granen en het is altijd een goed idee hen granen die zijn verrijkt met ijzer te geven. Als ze het leuk om brood te eten, geef ze volkoren brood in plaats van wit brood met pindakaas en jam. Een andere goede bron van ijzer is een burrito, dat is gewoon een tortilla gevuld met rundvlees en / of bonen, kaas en saus. In feite, het geven van kinderen rundvlees en bonen is altijd een goed idee, omdat beiden hebben veel ijzer. Als het kind een verlangen naar koekjes, maken haar ontbijtkoek cookies met melasse. Kinderen zijn over het algemeen niet erg dol op het eten van droge vruchten, maar je kunt hun ijzer verrijkte granen kommen met gedroogde abrikozen garneer ze een beetje extra ijzer te geven. Spliterwten zijn ook goede bron van ijzer en uw kind kan genieten van soep gemaakt van deze erwten.