Voedsel bronnen van Polyphenol

Voedsel bronnen van Polyphenol

Polyfenolverbindingen of polyfenolen, zijn natuurlijke plantaardige metabolieten die antioxiderende eigenschappen bij de mens. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft nog niet vastgesteld een aanbevolen dagelijkse inname voor polyfenolen of berekende huidige gemiddelde polyfenol verbruik in Amerika. Polyfenolen worden ingedeeld als fenolische zuren, flavonoïden en tanninen, die allemaal antioxidanten. Alleen het eten van een verscheidenheid van voedsel bronnen van polyfenolen biedt toegang tot alle drie de soorten.

Fruit

De meest populaire bron van polyfenolen, voornamelijk flavonoïden en tannines, is vrucht. Donkerrode vruchten hebben de hoogste concentratie van polyfenolen, met name donkere pruimen, kersen en bessen. Aardbeien, bosbessen en frambozen zijn een goede bron van ellaginezuur, een tannine. Appels, druiven, peren, meloen en veenbessen zijn ook goede bronnen van polyfenolen.

Groenten

Groenten hebben over het algemeen veel lager polyfenol concentratie dan vruchten. Ui, broccoli, kool, selderij en peterselie zijn betrouwbare bronnen van flavonen en flavonolen, soorten flavonoïden. Rood-getint groenten zoals bieten, kool en rabarber zijn hoogst onder groenten in de totale polyfenolen.

Granen en peulvruchten

Volle granen voedingsmiddelen en peulvruchten worden vaak gecombineerd omdat ze elkaar aanvullen bij het vormen van een compleet eiwit. Beide zijn ook goede bronnen van polyfenolen. De meeste peulvruchten, zoals bonen, erwten en noten, bevatten flavonoïden. Sojabonen zijn een gemeenschappelijke bron van isoflavonen ander type flavonoïden. Volkoren voedsel, haver en rogge bevatten ook polyfenolen, vooral fenolzuren.

Chocolade en Koffie

Twee van de Amerikaanse favoriete lekkernijen, chocolade en koffie, zijn ook gevonden om aanzienlijke hoeveelheden van fenolzuren, een soort polyfenol bevatten. In feite, na graanproducten, koffie wordt aangenomen dat de grootste bron van polyfenolen in de Amerikaanse dieet. Koffie en cacao zijn rijk aan cafeïne zuur en ferulinezuur, twee polyfenol antioxidanten. De polyfenolen in chocolade wordt direct verband met de cacao inhoud donkere chocolade met meer dan melkchocolade.

Rode wijn

Een andere favoriete bron van polyfenolen is rode wijn. Witte wijn niet zitten op de huid van de druiven en dus niet bijna net zo veel van de fytonutriënten ontvangen zoals deze plaatsvinden in rode wijn. Natuurlijk, alle alcohol producten met mate worden geconsumeerd. Niettemin de tannines en flavonoïden in rode wijn worden verondersteld te verklaren waarom de Fransen lage incidentie van hartkwaal ondanks een dieet rijk aan verzadigd vet.