Voedsel bronnen van Betaine

Voedsel bronnen van Betaine

Betaïne wordt gebruikt om een ​​aandoening genaamd homocystinurie, waarbij het lichaam niet te breken bepaalde eiwitten veroorzaakt een ophoping van deze eiwitten in het bloed. Deze opbouw leidt tot problemen zoals vermoeidheid, epileptische aanvallen, problemen met het gezichtsvermogen en bloedstolsels. Terwijl betaïne is verkrijgbaar als een poeder supplement, het kan ook worden gevonden in voedsel. Een arts moet worden geraadpleegd voordat het gebruik van betaïne; andere medicatie kan worden voorgeschreven om mee te nemen met de betaïne.

Quinoa

Ongekookte Quinoa bevat 630 mg betaïne in elk 100 gram. Quinoa is een veelzijdig graan die gemakkelijk verteerbaar. Het kan worden vervangen andere korrels veel recepten en vaak in soepen en salades.

Spinazie

Rauwe spinazie bevat 550 mg betaïne in elk 100 gram. Spinazie wordt gebruikt in een verscheidenheid van recepten en kan worden gebruikt als vervanging voor sla in salades. Het kan ook worden gebruikt in sandwiches, gekookt in roerbakgerechten of alleen gegeten.

Bran granen

Kant-en-klare zemelen granen bevatten tussen de 291 en 360 mg betaïne in elk 100 gram. Dit is een zeer geschikte bron van betaïne en ook een goede bron van vezels.

Beets

Bieten, hetzij blik of vers, dat tussen 220-250 mg betaïne per 100 gram. Bieten zijn een zoete wortel groente die kan worden gekookt als bijgerecht of zelfs gebeitst. Ze worden vaak versnipperd en toegevoegd aan salades.