Voedsel bronnen van astaxanthine

Voedsel bronnen van astaxanthine

Astaxanthine is een rood-caratenoid pigment geproduceerd door microscopische planten. Dankzij zijn unieke moleculaire structuur, astaxanthine is een krachtige antioxident, dragen veel voordelen voor de gezondheid. Het stimuleert het immuunsysteem van het lichaam door het verhogen van de productie van antilichamen, het de huid en de ogen tegen beschadiging door UV-stralen beschermt, en er wordt gezegd om kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. Medicinaal wordt gebruikt voor mensen die lijden aan neurodegeneratieve aandoeningen zoals ziekte van Parkinson.

Vis

Vis bevat astaxanthine zijn gemakkelijk te onderscheiden, dankzij hun rode pigmentatie. Vissen zoals de regenboogforel, rode zalm, roze zalm en rode brasem zijn grote bronnen van astaxanthine dankzij hun dieet. Ze verbruiken grote hoeveelheden micro-algen, een microscopisch plant die de caratenoid produceert. Een 4-oz gedeelte van wilde rode zalm zou 4,5 mg astaxanthine bevatten.

Schelpdier

Kreeften, krabben, langoesten en garnalen krijgen allemaal hun opvallende roodachtige kleur uit antaxanthin. Wild schelpdieren verbruiken meer-antaxanthin producerende micro-algen dan gekweekte schelpdieren.

Phaffia rhodozyma

Phaffia rhodozyma is een microscopisch kleine algen gebruikt om rode kleurstof en rode Phaffia gist te produceren. Rode Phaffia gist bevat ongeveer 5000 mg astaxanthine per kg. Dit wordt vaak gebruikt om astaxanthine supplementen produceren poeder of pilvorm.

Krill

Krill voeden ook op micro-algen bevatten astaxanthine. Krill wordt verwerkt tot olie vorm en wordt veelvuldig gebruikt om voedingssupplementen te maken.

Fruit en Vegatables

Rode paprika, wortelen, tomaten, radijs en andere vruchten en groenten met rode verkleuring bevatten kleine hoeveelheden astaxanthine.