Voedingsmiddelen te vermijden met Gall Stone

Volgens de National Institutes for Health, 1 op de 10 mensen in de Verenigde Staten heeft last van galstenen, waardoor ze de meest voorkomende digestieve aandoening in de VS Hoewel veel van die mensen nooit weten dat ze hebben galstenen, meer dan 500.000 mensen per jaar galblaas operatie ondergaan vanwege galstenen. Hoewel er een aantal factoren die de vorming van galstenen in het lichaam beïnvloeden, kunnen bepaalde voedingsmiddelen bijdragen aan de vorming meer dan anderen.

Feiten

Galstenen worden gevormd wanneer een teveel aan cholesterol veroorzaken de gal in de galblaas te breken in vaste stukken, of stenen, in plaats van vloeistof. Meestal is de galblaas riool de gal uit de lever en breekt het neer, sturen de galwegen worden verwerkt door het lichaam. In sommige gevallen, echter, de onderhavige cholesterol in de gal verandert in een vaste massa, wel een galsteen. Bij sommige mensen kan een dieet dat een hoog niveau van cholesterol bevat een bijdrage leveren aan de vorming van galstenen. De stenen kunnen buikpijn, misselijkheid, indigestie en andere ongemakken veroorzaken. Unlike nierstenen, die bewegen door de urinewegen en uit het lichaam, galstenen moeten interventie worden verwijderd.

Risicofactoren

Diëten met veel cholesterol kan bijdragen tot de vorming van galstenen. Bepaalde andere voorwaarden kan ook een persoon meer kans om galstenen te krijgen. Als u meer dan de aanbevolen wegen voor je lichaamsgewicht, hetzij als gevolg van obesitas of zwangerschap, heb je meer kans op galstenen dan een persoon die op een gezond gewicht te krijgen. Vrouwen in het algemeen meer kans dan mannen om galstenen te krijgen, net als mensen met type 2 diabetes. Inheemse Amerikanen en mensen met sikkelcelanemie hebben een hoger risico op het krijgen van galstenen. Tot slot, als u een familiegeschiedenis van galstenen, het is meer waarschijnlijk dat je ze ook zal hebben,.

Foods te vermijden

Overtollige cholesterol in de gal veroorzaakt galstenen, dus iemand met galstenen moet voorkomen dat het eten van voedingsmiddelen die cholesterol te verhogen. Hoewel bloedcholesterol niet overeenkomt met gal cholesterol, verlagen van de cholesterol in het dieet kan helpen beheren galstenen.

Vermijd voedingsmiddelen met transvetten, zoals gefrituurd voedsel en gebakken producten die gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën bevatten. Deze oliën verhogen de hoeveelheid 'slechte' cholesterol (of LDL) in het bloed, terwijl het verlagen van het bedrag van de "goede" cholesterol (of HDL). Het is ook een goed idee om de hoeveelheid dierlijk vet te verlagen in uw dieet, van vlees en volvette zuivel bronnen. Dierlijk vet is een van de grootste bijdragers cholesterol, en het minimaliseren van uw inname kan helpen met galstenen. Als geen voedsel zorgt ervoor dat je maag pijn of ongemak, vermijden, of het nu op een officiële lijst van voedingsmiddelen te vermijden of niet.

Overwegingen

Hoewel een gezond gewicht een rol bij het beheersen van de vorming van galstenen kunnen spelen, in gedachten houden dat extreme veranderingen in het gewicht kan ook leiden tot de vorming van galstenen. Een langzame, gestage gewichtsverlies is over het algemeen beter voor galsteen preventie dan snel een. Een gezonde, laag-cholesterol dieet en geleidelijke plan van het gewichtsverlies zijn de beste manieren om galstenen te voorkomen. In het algemeen is het handhaven van een gezond gewicht is een betere manier om galstenen dan het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen voorkomen. Het drinken van veel water is ook belangrijk, omdat het helpt in evenwicht te houden cholesterol vaste stoffen in de gal met vloeistof.

Voedingsmiddelen te eten

Een gezond, uitgebalanceerd dieet, rijk aan vezels, groenten en fruit, is het beste dieet voor een persoon die galstenen heeft. Als u te zwaar bent, het verlagen van uw dagelijkse calorie-inname om gewicht te verliezen kan ook helpen bij het beheren van galstenen.