Voedingsmiddelen te eten voor een gebrek aan ijzer

Voedingsmiddelen te eten voor een gebrek aan ijzer

IJzer is een belangrijk onderdeel van onze endocriene (bloed) en pulmonale (zuurstof) systemen. Het is verantwoordelijk voor de productie van rode bloedcellen en essentieel voor de stofwisseling, waarbij voedsel wordt omgezet in energie. Het helpt ook bij het creëren van een gezond immuunsysteem. Een tekort aan ijzer kan mild zijn, of kan worden veroorzaakt door een medische aandoening zoals anemie, ziekte van Crohn, schildklier en anderen. Het eten van voedingsmiddelen die ijzer bevatten, is een uitstekende manier om een ​​ijzertekort te vullen.

Vlees

Vlees zijn een uitstekende bron van ijzer en eiwit. Lever wordt beschouwd als de meest ijzerrijke vlees, met 12,8 mg in 3 1/2 oz. Dit wordt gevolgd door oesters, rundvlees, lamsvlees, mosselen en sardines. Algemeen, hoe donkerder het vlees, de meer ijzer bevat, zo rood vlees hoger in ijzer. Andere vleessoorten die ijzer bevatten, zijn kalkoen, kip, garnalen, tonijn, heilbot, krab en varkensvlees. Eieren zijn ook een goede bron van ijzer.

Groenten en Fruit

Non-heem ijzer wordt gevonden in plantaardige voedingsmiddelen, zoals spinazie, rapen en bieten greens, aardappelen, groene bonen, erwten, broccoli en zelfs watermeloen. Tomaten en paksoi bevatten ook ijzer. De planten hoogste in ijzer zijn zeegroenten, zoals kelp, en snijbiet, wat spinazie-achtige en die verband houden met de bieten. Vijgen, abrikozen en pruimen zijn vruchten die een goede bron van ijzer bieden en maken goede, zoet smakende snacks wanneer gedroogd.

Noten, zaden, peulvruchten

Deze kleine voedingsmiddelen bevatten verrassend hoge hoeveelheden ijzer. Zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, linzen, pinto bonen, witte bonen, kikkererwten en black eyed bonen bevatten allemaal ijzer. Noten zijn een uitstekende bron van ijzer en komen in grote verscheidenheid, van amandelen - die de hoogste rang in ijzer - om hazelnoten, cashewnoten, pistachenoten en kokosnoten. Pijnboompitten, eikels en pecannoten komen in tweede, en pinda's bevatten ijzer, maar zijn eigenlijk geen noten; ze zijn peulvruchten.

Andere Voedsel bronnen

Soja producten zijn zeer goede voedingsmiddelen te eten voor een gebrek aan ijzer. Deze omvatten tofu, sojabonen en sojamelk. Goji bessen, die groeien in China, Mongolië en Tibet, zijn gevonden meer dan 15 keer meer ijzer dan spinazie te bevatten. Verrijkte en hele korrels die worden gebruikt voor brood en granen zijn goede bronnen van ijzer, en melasse. Er zijn vele opties als het gaat om het kiezen van voedingsmiddelen die goed zijn voedingswaarde ijzersuppletie te bieden, en de grote verscheidenheid zal een dieet te verbeteren.