Voedingsmiddelen rijk aan vitamine B2

Vitamine B2 is ook bekend als riboflavine. Het eten van voedingsmiddelen die vitamine B2 bevatten is een uitstekende manier van het verhogen van uw inname van de vitamine, zonder het nemen van voedingssupplementen. Vitamine B2 helpt bevorderen van een gezonde huid en haar, metaboliseren vetten, en het vergroten van een gezonde werking van de lever.

Groenten

Sommige groene groenten zijn goede bronnen van vitamine B2 vooral spinazie, spruitjes en broccoli. Alle drie van deze groenten bevatten 3 tot 5 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine B2. Hoewel dat lijkt niet als een hoog aantal, deze zijn nog steeds een goede bron van natuurlijk voorkomende vitamine B2 in tegenstelling tot voedsel verrijkt met vitamine B2. Bovendien zijn deze groenten bevatten een aantal andere voedingsstoffen en mineralen en zijn rijk aan de andere B-complex vitaminen. Hoewel 3 tot 5 procent klinkt niet als veel, de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 1,0-1,3 gram op basis van geslacht en leeftijd, zodat zelfs een kleine hoeveelheid is nuttig.

Melk

Melk is een van de beste bronnen van vitamine B2 die 27 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid per portie. Een portie van melk is 1 kopje, of 8 oz. Hoewel de hoeveelheid vitamine B2 varieert in de verschillende melksoorten, de variantie gering variƫren. Volle melk en magere melk bevatten 26 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor vitamine B2, zodat elke vorm van koe-afgeleide melk is een goede bron.

Sojamelk is een goede bron van vitamine B2 hoewel het minder vitamine dan koemelk. Sojamelk, of vanille of vlakte heeft 10 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, die nog steeds in aanmerking komt als een goede keuze. Verrijkte sojamelk kan grotere hoeveelheden vitamine B2 bevatten, maar dit zal variƫren op basis van het merk. Kijk voor 'riboflavine' op het voedingswaarde-etiket.

Orgaanvlees

Orgaanvlees, zoals lever, nier, zoete broodjes, hart, de tong en de hersenen, behoren tot de beste bronnen van vitamine B2. Hoewel deze voedingsmiddelen niet zo populair als andere vlees items die ze kunnen worden ingevoerd in het dieet door het opzoeken van nieuwe recepten kunnen zijn en zijn te koop bij de meeste grote supermarkten. Orgaanvlees bevatten tussen de 30 en 50 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine B2. U kunt zoeken naar specifieke orgaanvlees en het bedrag dat zij bevatten, in de voeding data link hieronder.

Eieren

Eieren bevatten een gemiddelde van 0,27 mg riboflavine waardoor ze een goede bron van vitamine maken. Eieren behoren tot de beste bron van vitamine B2 met 68 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Echter, de eieren zijn ook veel vet en cholesterol, zodat die mensen kijken naar hun vet en cholesterol-inname moeten ze beperken het aantal eieren dat ze eten en blijven andere voedingsmiddelen met een hoog vitamine B2 eten.

Amandelen

Amandelen zijn een goede snack voedsel rijk aan riboflavine omdat ze geen voorbereiding nodig. Amandelen bevatten 57 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine B2. Amandelen kunnen gewoon gegeten worden of gekookt met kip, gestrooid op salades of geplet in amandel boter.