Voedingsmiddelen om uw cholesterol te verlagen

Het hebben van een hoog cholesterol kan leiden tot een hele reeks gezondheidsproblemen, veel met de cardiovasculaire gezondheid. De soorten voedingsmiddelen die helpen om goede cholesterol en slechte cholesterol naar beneden komen vaker en gemakkelijk om mee te werken in uw dieet dan je zou denken. Door het opnemen van meer van dit soort voedsel in uw dieet, kunt u voorkomen dat hart-en vaatziekten, hartaanvallen en nog veel meer.

Oplosbare vezels

Oplosbare vezels is bewezen om slechte cholesterol te verlagen door de absorptie van cholesterol in uw lichaam verlagen tijdens de spijsvertering. De aanbevolen dagelijkse portie van oplosbare vezels is tien gram of meer. Een en een half kopje gekookte havermout, bijvoorbeeld, hebben meer dan de helft van je dagelijkse vezel, en u kunt uw totale dagelijkse behoefte door het toevoegen van vezelrijke vruchten vervullen. Enkele andere voedingsmiddelen die zeer hoog in oplosbare vezels zijn bruine rijst, haver zemelen, appelen, erwten, aardappelen, pinto bonen, broccoli en wortelen.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn essentieel voor gezonde hersenen en cardiovasculaire functie. Ze zijn bewezen cholesterol, naast het voorkomen van bloedstolsels en verlaging van de bloeddruk. Onderzoek heeft ook aangetoond dat diƫten die rijk zijn aan omega-3 vetzuren plotselinge dood bij mensen die eerder een hartaanval hebben gehad kunnen voorkomen. Omega-3 vetzuren zijn ook gezegd om behulpzaam te zijn om gewicht te verliezen, omdat ze de regulering van bloedsuiker en de stofwisseling. Verschillende soorten vette vis, zoals zalm, tonijn, sardines en haring bevatten grote hoeveelheden omega-3. Enkele andere voedingsmiddelen met een hoog gehalte zijn lijnzaad, walnoten, sojabonen, tofu en squash. U kunt ook visolie-supplementen te nemen om omega-3 te krijgen in uw dieet.

Olijfolie

Olijfolie heeft bewezen slechte cholesterol niveaus, dankzij verlagen tot gezonde antioxidanten. Experts zeggen dat de extra vergine olijfolie is het beste want het gaat door minder verwerking. Het wordt aanbevolen door de FDA dat twee eetlepels olijfolie worden verbruikt elke dag in om voor haar cholesterolverlagende voordelen te zien. Het gebruik van olijfolie in veel situaties waarin je boter zou gebruiken is een goede manier om het te krijgen in uw dieet; bijvoorbeeld met sneetjes volkorenbrood, in de keuken, en als dressing in groenten, salades en pasta's.