Voedingsmiddelen om cholesterol controle

Voedingsmiddelen om cholesterol controle

Cholesterol is een onderdeel van een gezonde voeding, en het kiezen van de juiste voeding kan ervoor zorgen dat uw lichaam krijgt veel van het goede cholesterol die het nodig heeft, terwijl het minimaliseren van de hoeveelheid-hart beschadigen slechte cholesterol je lichaam produceert. Het toevoegen van bepaalde voedingsmiddelen aan uw dieet, terwijl het minimaliseren van uw inname van andere voedingsmiddelen kan helpen om de productie van cholesterol in uw lichaam op een gezond niveau.

De Feiten

Cholesterol is niet allemaal slecht. In feite, cholesterol is een belangrijk onderdeel van een gezonde voeding. Cholesterol is een essentieel element dat het lichaam gebruikt om te bouwen celmembranen, helpen bij de productie van bepaalde hormonen en helpen andere cellulaire taken. Elke cel in het lichaam een ​​bepaalde hoeveelheid nodig cholesterol. Krijgen van te veel cholesterol, kan echter leiden tot ernstige problemen. Als er teveel cholesterol bouwt de bloedstroom, het kan blokkades die bijdragen aan hart-en vaatziekten veroorzaken en dat kan uiteindelijk leiden tot hartaanvallen. De sleutel tot het houden cholesterol balans van je lichaam gezond is om voedingsmiddelen die je lichaam de "goede" soort cholesterol (ook wel HDL, of high-density lipoprotein) geven te eten en te vermijden voedingsmiddelen die uw lichaam de slechte cholesterol te verhogen (ook wel LDL, of low-density lipoprotein) niveaus.

Good Foods

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die is aangetoond dat lager cholesterolgehalte.

Voedingsmiddelen die rijk aan oplosbare vezels hulp zijn om het cholesterolgehalte te verlagen door het verlagen van het lichaam de productie van LDL of "slechte" cholesterol. Havermout is een goede bron van oplosbare vezel. Andere goede bronnen van oplosbare vezels zijn onder andere bruine bonen, peren, appels, pruimen en gerst.

Meervoudig onverzadigde vetzuren, het meest opvallend in noten, zoals walnoten, amandelen, hazelnoten, pistachenoten, kan cholesterolgehalte in het bloed verlagen. De Amerikaanse Food and Drug Administration beveelt het eten van een handvol noten per dag om gezondheid van het hart te verbeteren.

Olijfolie bevat meervoudig onverzadigde vetzuren die helpen om LDL te verlagen en verhoogt het niveau van HDL of "goede" cholesterol.

Omega-3 vetzuren zijn een goede voedingsbron voor cholesterolverlaging. Vette vis, zoals zalm, tonijn en makreel, is een uitstekende bron van omega-3 vetzuren, en de American Heart Association raadt het krijgen van ten minste twee porties vette vis per week voor cholesterol management en de algemene gezondheid van het hart. Lijnzaadolie en koolzaadolie bepaalde omega-3 vetzuren bevatten.

Sommige voedingsmiddelen zijn nu verrijkt met plantaardige sterolen of stanolen, die speciaal zijn opgericht om te helpen vertragen of stoppen van de opname van cholesterol in het bloed. Sommige margarine, sinaasappelsap en andere voedingsmiddelen komen in-sterolen verrijkte versies.

Bad Foods

Voedingsmiddelen rijk aan verzadigde vetten zijn de meest waarschijnlijke om de productie en absorptie van cholesterol in het lichaam te verhogen, dus het is belangrijk om uw inname van deze voedingsmiddelen te beperken als je wilt om uw cholesterol te beheersen. Minimaliseer uw inname van gebakken goederen, verwerkt vlees, zoals spek of salami, tropische oliën zoals kokosolie of palmpitolie, en hele magere zuivelproducten. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan verzadigde vetten die creatie van "slechte" cholesterol of LDL van het lichaam te verhogen.

Misvattingen

Hoewel dieet een rol in het beheer van cholesterol kan spelen, is het belangrijk om te onthouden dat de productie van cholesterol in uw lichaam komt uit de genetica, alsook uit je dieet. Cholesterol wordt aangemaakt door de lever en de darmen geabsorbeerd, en de lichamen van sommige mensen van nature produceren meer cholesterol dan andere.

Bij het winkelen voor een lage cholesterol voeding, zorg ervoor dat de voedingswaarde-etiket te onderzoeken. Een voedingsmiddel kan laag in cholesterol, maar rijk aan verzadigde vetten en transvetten, die leiden tot een verhoogde cholesterol productie en absorptie.

Overwegingen

Als u zich zorgen over uw cholesterolgehalte zijn --- en zelfs als je niet --- het is een goed idee om ze regelmatig getest. De American Heart Association adviseert het krijgen van uw cholesterolgehalte gecontroleerd om de vijf jaar.

Over het algemeen verminderen van de hoeveelheid vet in je voeding kan een van de beste manieren om te bestrijden hoog cholesterol en te verbeteren niet alleen uw cholesterolgehalte, maar ook uw algehele gezondheid. Het is een goed idee om zo veel transvetten gesneden uit uw dieet als je kunt en om zeker te zijn dat er niet meer dan 10 procent van je dagelijkse inname van vet is afkomstig van verzadigde vetten.