Voedingsmiddelen, dranken, specerijen en kruiden naar Bad cholesterol te verlagen

Voedingsmiddelen, dranken, specerijen en kruiden naar Bad cholesterol te verlagen

Low-density lipoprotein of LDL is de voornaamste drager van cholesterol in het bloed. Als je te veel LDL in je systeem, sta je een grotere kans op het hebben van cholesterol opbouw in de slagaders die het hart en de hersenen te voorzien van bloed. Daarom LDL is bekend als de "slechte cholesterol." Hoog LDL bijdraagt ​​aan de vorming van plaque, waardoor het risico van hartaanval en beroerte. Het goede nieuws is dat uw dieet kan helpen bij het verlagen van uw LDL-niveau.

Voedsel

Het toevoegen van havermout, walnoten, vis en olijfolie aan uw dieet zal helpen bij het verlagen van uw cholesterol op een gezond niveau, volgens de Mayo Clinic personeel. Voedingsmiddelen zoals havermout en haverzemelen, samen met peren, appels, pruimen en bonen, zijn uitstekende bronnen van oplosbare vezels, die de hoeveelheid cholesterol neemt het lichaam vermindert. Om merkbare resultaten te zien, erop gericht zijn ongeveer 10 gram oplosbare vezels per dag te consumeren.

Walnoten, samen met vele andere noten, bevatten meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren bevorderen elastische, gezonde bloedvaten en verhoogt dus het risico op een hartaanval te verminderen. Omdat de meeste noten bevatten veel calorieën, proberen om andere vette voedingsmiddelen te vervangen door noten waar mogelijk.

Vissen, omdat het bevat omega-3 vetzuren, helpt de bloeddruk en de vorming van bloedstolsels verminderen. Voor degenen die reeds een hartaanval hebben gehad, consumeren visolie (of omega-3 vetzuren) neemt het risico plotselinge dood verminderen. Canolaolie en lijnzaad zijn andere goede bronnen van omega-3 vetzuren.

Een dieet rijk aan antioxidanten zal ook lager uw LDL-cholesterol, terwijl het verlaten van uw goede cholesterol (HDL) intact. Een van de beste en meest voorkomende bronnen van antioxidanten is olijfolie. Voeg twee eetlepels olijfolie op uw dagelijkse voeding om de gezonde voordelen van antioxidanten stimuleren.

Drankjes

Dranken rijk aan sterolen en stanolen, die worden aangetroffen in veel planten, zijn belangrijk omdat zij de absorptie van cholesterol te blokkeren. Yoghurt dranken en sinaasappelsap verrijkt met plantaardige sterolen en stanolen kan LDL-cholesterol te verlagen met maximaal 10 procent, volgens de Mayo Clinic. Om dit voordeel te zien, verbruiken tot twee gram of twee acht-ounce glazen, van verrijkt sinaasappelsap per dag.

Groene thee is een bron van antioxidanten, die effectief zijn in het verlagen van cholesterol en bloeddruk. Cafeïnevrije groene thee de voorkeur.

Behalve rijk aan antioxidanten, rode wijn bevat saponinen, chemicaliën kan verminderen slechte cholesterol. Een enkel glas rode wijn bevat de helft van de gemiddelde dagelijkse inname van saponine, waardoor het dus een belangrijke voedingsbron. Drink geen rode wijn als u problemen met hoge bloeddruk of alcoholisme.

Kruiden en specerijen

De wetenschappelijke jury is nog steeds op de vraag of knoflook is zo gunstig voor het verlagen van cholesterol. Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Stanford onderzoekers toonden aan dat knoflook niet cholesterol heeft verlaagd, bij mensen met een matig hoog cholesterolgehalte. Anderen nog steeds geloven dat het in staat is om een ​​verlaging van cholesterol een paar punten. Dr. Haru Armagase, een directeur van onderzoek en ontwikkeling voor een maker van knoflook supplementen, stelt dat knoflook cholesterol kan verlagen bij mensen met hoge niveaus evenals vertragen de vorming van plaque. Knoflook heeft bloedverdunnende eigenschappen en kan de vorming van stolsels te voorkomen. Om deze reden moet de knoflook met voorzichtigheid worden gebruikt als u een bloed-dunner nemen zoals Coumadin of voor een aanstaande operatie. Fenegriek, kan citroengras en lijnzaad ook LDL-cholesterol te verlagen.

Kruiden zoals rozemarijn, salie, oregano en tijm bevatten antioxidanten die combat LDL terwijl het verminderen van het risico van bloedstolsels. Bevatten deze kruiden in je dieet door ze te gebruiken om de smaak groene groenten zoals broccoli en spinazie.