Voedingsmiddelen die Zorg voor ijzer uit de voeding

Voedingsmiddelen die Zorg voor ijzer uit de voeding

IJzer is een mineraal gevonden in de cellen van je lichaam. IJzer is een "essentieel" mineraal omdat je lichaam het nodig heeft voor uw bloedcellen om goed te presteren. Sommige mensen ervaren een ijzertekort in hun dieet, bekend als bloedarmoede. Ijzertekorten kan leiden tot verschillende symptomen door zuurstofgebrek aan bloedcellen, waaronder extreme vermoeidheid. Gelukkig is het eten van een dieet rijk aan ijzer rijk kan helpen verlichten van deze symptomen.

Vlees

Rood vlees is een van de beste voedingsbronnen van ijzer. Gemalen rundvlees bevat ongeveer 4 mg ijzer per 3-ounce portie, en runderlever bevat 7 mg ijzer per 3-ounce portie. Het eten van te veel rood vlees kan het verhogen van uw cholesterolgehalte, dus kies mager rood vlees, zoals ossenhaas, ronde, flank en ossenhaas. Varkenslende is een andere goede bron van ijzer uit de voeding, met 3,5 mg per 3-ounce portie. Kippenlever heeft 7 mg ijzer per 3-ounce portie, en het donkere vlees van kalkoenen heeft 2 mg per portie. Kalkoen en kip ingewanden zijn goede bronnen van ijzer ook.

Eieren

Eieren, vooral de eierdooiers, zijn een uitstekende bron van ijzer uit de voeding. Eierdooiers soms een slechte rap omdat ze veel cholesterol, maar ze bevatten ook veel vitamines, mineralen en voedingsstoffen. Het eten van één ei per dag verhoogt niet het risico op hart-en vaatziekten of een beroerte, volgens een National Institutes of Health studie.

Bonen

Er zijn vele soorten bonen je kunt eten die zorgen voor een gezonde dosis ijzer. Bijvoorbeeld, bruine bonen 3 mg ijzer voor elke 1/2 kop portie. Lima bonen en gebakken bonen hebben 2 gram per 1/2 cup portie. Linzen, erwten en kikkererwten zijn ook goede bronnen van ijzer uit de voeding.

Groenten

Bladgroenten zijn een goede bron van ijzer ook. Dit geldt ook voor voedingsmiddelen, zoals spinazie, boerenkool en boerenkool. Spinazie name heeft 2 mg ijzer per 1/2 kop portie.

Grains

Het eten van brood, bagels en broodjes kunnen ook leveren een constante aanvoer van ijzer. Twee sneetjes volkorenbrood bevat 2 mg ijzer. Een middelgrote bagel levert ongeveer 1,5 mg ijzer. Veel "geraffineerd", of ijzer verrijkte granen zijn goede bronnen van ijzer uit de voeding. Controleer de voeding feiten etiket op het voedsel dat je eet om te zien hoeveel ijzer het voedsel heeft.