Voedingsmiddelen die voorkomen dat nierstenen

Als u ooit last van een niersteen, zou je waarschijnlijk iets doen om te voorkomen dat een andere. Helaas zullen de meeste mensen die gevoelig zijn voor nierstenen te meermaals ontwikkelen. Je hoeft jezelf niet te berusten in dat, dat wel. Een paar eenvoudige veranderingen in uw dieet kan het risico op nierstenen te verminderen.

Identificatie

Nierstenen afzettingen die in de nieren als kristallen uit de urine te scheiden en beginnen te bouwen vormen. De meest voorkomende combinatie van deze kristallen zijn calcium en oxalaat of fosfaat. Soms zijn de deposito's zijn erg klein en worden gespoeld uit het lichaam zonder voorafgaande kennisgeving. Andere tijden, hun passage uit de nieren via de urinewegen veroorzaakt extreme pijn.

Zolang de stenen blijven in de nieren, zijn ze meestal onopgemerkt. Zodra ze beginnen te bewegen, dan heb je een scherpe pijn in de lage rug of zijkant, soms gepaard met misselijkheid of braken voelen. Met grotere stenen, kunt u beginnen om bloed te zien in je urine. De meeste stenen zal uiteindelijk overgaan met voldoende vochtinname, maar sommige zeer grote of lastige stenen kan een operatie noodzakelijk zijn.

Theorieën / Speculatie

Er zijn chemische stoffen in de urine, dat nierstenen zou moeten houden van de vorming, maar voor sommige mensen, ze werken niet. Deze tendens lijkt erfelijk. Als je een familiegeschiedenis van nierstenen, je bent waarschijnlijk om ze zelf te krijgen. Ze hebben ook de neiging vaker voor te komen bij mannen dan bij vrouwen en bij blanken dan bij Afro-Amerikanen. Met ingang van 2009 zijn er meer nierstenen gezien in de afgelopen 20 jaar dan eerder geweest, hoewel de artsen weten niet waarom.

Preventie / Solution

Er zijn geen voedingsmiddelen die een niersteen veroorzaakt bij iemand die anders niet ontwikkelen één, maar er zijn voedingsmiddelen die lijken bij te dragen aan hun ontwikkeling bij mensen die al gevoelig voor hen. Als je een niersteen eerder heb gehad, is het zinvol om aandacht te besteden aan uw dieet.

Het belangrijkste wat je voor jezelf kunt doen is om veel water te drinken. Water spoelt kristallen uit de nieren voordat ze groeien groot genoeg om een ​​probleem te veroorzaken. Wees er zeker van om te drinken acht 8-oz. glazen water per dag.

Artsen gebruikt om mensen gevoelig voor nierstenen te vertellen aan hun calcium inname te verminderen, maar vanaf 2009 is deze positie omgekeerd. Calcium helpt neutraliseren oxalaat in andere voedingsmiddelen en eigenlijk vermindert uw risico op het ontwikkelen van stenen. Dit geldt niet met calcium supplementen, dat wel.

Soorten

Er zijn een aantal specifieke soorten voedsel dat je zou moeten overwegen het verhogen of verlagen in uw dieet om uw risico op het ontwikkelen van meer nierstenen te verminderen.

Je moet de consumptie van voedingsmiddelen met oxalaat te verminderen. Spinazie een groot oxalaat producent en moet worden vermeden. Andere soorten oxalaat voedsel omvatten bonen, bieten, pinda's, groene paprika, cacaoproducten, thee, frisdrank, te veel vlees en teveel zout.

Denk aan het verhogen van uw inname van calcium voedingsmiddelen, maar vergeet niet dat calciumsupplementen moeten worden vermeden. Krijg calcium via melk, yoghurt of calcium verrijkt sinaasappelsap. Ook proberen om magnesium te verhogen in uw dieet, evenals kalium en vitamine B6.

Overwegingen

Als je worstelt met het maken van aanpassingen aan uw dieet, bedenk dan dat het verhogen van uw inname van water is de belangrijkste verandering die je kunt maken om toekomstige nierstenen te voorkomen. Je moet het drinken van voldoende water tot twee liter urine te produceren in een periode van 24 uur. Na het eten van voedsel dat je weet dat voor problemen kan zorgen, het verhogen van uw inname van water verder om ze te spoelen van uw systeem. Je weet dat je genoeg water drinken als uw urine is consequent duidelijk.