Voedingsmiddelen die u helpen Lower cholestrol

Hoog cholesterol vormt belangrijke gezondheidsrisico's. Grotendeels als gevolg van het ouder worden, kan dit van invloed op jongere mensen, als goed. Gelukkig geneesmiddelen beschikbaar te hoog cholesterol tegen te gaan, hoewel eenvoudig dieet veranderingen een effectieve behandeling kan zijn.

Voedingsmiddelen die Lower Cholesterol

Vette vis, noten, haver en voedingsmiddelen die zijn verrijkt met plantaardige sterolen of stanolen kan het cholesterolgehalte verlagen.

Foods te vermijden

Je moet voedsel met hoge niveaus van cholesterol en verzadigd vet, zoals vet vlees, eierdooiers en volle melk zuivelproducten voorkomen.

Betekenis

Hoog cholesterolgehalte kan leiden tot levensbedreigende problemen, zoals hartaanvallen en beroertes.

Potentieel

Onderzoek ondersteunt de bewering dat uw dieet kan invloed hebben op uw cholesterolgehalte. De Amerikaanse Food and Drug Administration beschouwt de bovengenoemde voedingsmiddelen gunstig voor het behoud van een gezond cholesterolniveau, maar, net als bij elk dieet, de effectiviteit ervan verschilt van persoon tot persoon.

Interessant feit

Er zijn twee soorten cholesterol: de "goede" HDL soort en de "slechte" LDL soort, die beide het gevolg van het voedsel eet. LDL kan slagaders verstoppen, terwijl HDL beheert LDL en helpt verwijderen uit uw lichaam door te sturen naar je lever.