Voedingsmiddelen die kunnen leiden tot rusteloze benen syndroom

Voedingsmiddelen die kunnen leiden tot rusteloze benen syndroom

Volgens het National Institute of Neurological Disorders and Stroke, naar schatting 12 miljoen Amerikanen lijden aan rusteloze benen syndroom. Rusteloze benen syndroom kan op elke leeftijd ontstaan, maar heeft de neiging aan de oppervlakte in degenen die van middelbare leeftijd of ouder.

Achtergrond

Rusteloze benen syndroom (RLS) is een neurologische aandoening die ernstig ongemak en pijn in de benen gepaard met de drang om voortdurend te bewegen de benen tijdens rust om hulp te bieden veroorzaakt. De sensatie komt bijna altijd terwijl het proberen om te rusten of te slapen.

Soorten

Voedingsmiddelen die cafeïne bevatten, zijn de grootste boosdoener voor het veroorzaken van rusteloze benen syndroom. Dr. Ronald F. Pfeiffer stelt drastisch verminderen van alle bronnen van cafeïne in je voeding, in het bijzonder voor het slapengaan. Vermijd voedingsmiddelen zoals chocolade, samen met thee, koffie en koolzuurhoudende dranken.

Expert Insight

Volgens het National Institute of Neurological Disorders and Stroke, heeft onderzoek aangetoond dat alcohol en tabak kan ook leiden tot rusteloze benen syndroom. Het vermijden van alcohol en tabak kan helpen voorkomen dat het activeren van de aandoening, maar is niet gevonden op RLS volledig te elimineren.

Overwegingen

Volgens de Mayo Clinic, kan voedingstekorten ijzer, magnesium, foliumzuur en vitamine B tot rusteloze benen symptomen. Overwegen het eten van voedsel dat rijk is aan bepaalde voedingsstoffen of het nemen van een dagelijkse vitamine supplement om u te beschermen tegen tekorten aan voedingsstoffen.

Waarschuwing

Plan een afspraak met uw arts als rusteloze benen symptomen worden veroorzaakt ernstige verstoring van de slaap. Zoek medische hulp als u last plotselinge schokken, verdoofd of tintelend gevoel gepaard met kruipende sensaties in de benen.