Voedingsmiddelen die Give You Energy for Sports

Voedingsmiddelen die Give You Energy for Sports

Om te kunnen concurreren op je best in atletiekwedstrijden, moet u een optimale voeding. Eten voor topprestaties volgt het grootste deel van dezelfde richtlijnen voor gezond eten in het algemeen, met een paar aanpassingen. Concurreren in de sport verbrandt calorieën in een sneller tempo dan de meeste dagelijkse activiteiten, dus het is belangrijk om uw algehele calorie-inname te verhogen om gelijke tred te houden met de eisen van uw lichaam. Volgens de Universiteit van Illinois Extension, kan het nodig zijn tiener atleten te nemen in een extra 2.000 of meer calorieën per dag dan wat ze normaal verbruikt.

Koolhydraten

Zetmeelrijke koolhydraten zijn belangrijk voor de productie van glycogeen, een molecuul dat wordt gebruikt als een bron van energie voor de spieren. Tijdens de oefening worden de glycogeen reserves opgebruikt. Zodra glycogeen is uitgeput, vermoeidheid sets in. Om glycogeen reserves houden hoog, kies koolhydraatrijk voedsel zoals volkoren pasta, rijst en brood. De vezel hele korrels koolhydraten absorptie vertraagt, waardoor het een betere bron van energie dan geraffineerde granen. Andere voedingsmiddelen met een hoog zetmeel bevatten bonen, aardappelen, maïs en wortelen. Bananen zitten vol met zetmeel en kalium en zijn populair-energie stimuleren van snacks als glycogeen begint te dalen tijdens de wedstrijd.

Eiwit

Het lichaam gebruikt eiwitten als secundaire brandstof bron en een bouwsteen in spiergroei. Sporters hebben meer eiwitten dan de gemiddelde persoon. Volgens voeding onderzoeker Dr. Peter W. Lemon, dagelijkse eiwitbehoefte voor duursporters is ongeveer 0,54 tot 0,64 g per kilo lichaamsgewicht. Sporters die kracht-trein vereisen 0,064 tot 0,82 g eiwit per kilo. Voedingsmiddelen met een hoog eiwit bevatten vlees, vis, eieren en zuivel. Vegetarische bronnen zijn noten, bonen, soja en granen.

Hydratatie

Uitdroging is een van de meest voorkomende redenen voor een daling in energie tijdens de atletiek. Veel atleten wachten tot ze dorst voordat hydrateren. Dit is een vergissing, omdat u uitgedroogd kunt worden ruim voor de gevoelens van de dorst in te stellen. Volgens podologen Mark A. Caselli en John Brummer, kunnen atleten meer dan 1,5 liter water verliezen voordat dorst. Om gehydrateerd te blijven, drinkt 16 tot 20 oz. vloeistof ongeveer twee uur voorafgaand aan de gebeurtenis, met een 8 oz. genomen 10 tot 20 minuten voor de gebeurtenis. Om hydratatie, verbruiken vloeistoffen elke 15 tot 20 minuten in perioden van intensieve training. Water of sportdranken met toegevoegde elektrolyten hebben de voorkeur voor de sportieve activiteit.

Pregame Meal

De pregame maaltijd moet gegeten worden drie tot vier uur voor de start van de wedstrijd om de tijd voor de vertering mogelijk te maken. Een portie pasta met tomatensaus of een kleine portie mager vlees met rijst of aardappelen zal energie niveaus hoog te houden door het toevoegen aan het lichaam van de glycogeenvoorraad. Als de concurrentie in de ochtend, eet havermout, bagels of een laag suiker granen met magere melk. Vermijd voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte in het pregame maaltijd want vetten zijn traag om te verteren.

Misvattingen

Sommige atleten geloven dat het consumeren van levensmiddelen met veel suiker voorafgaand aan een sportevenement hun energie niveaus tijdens de concurrentie zal toenemen. In werkelijkheid kunnen deze voedingsmiddelen veroorzaken bloedsuikerspiegel snel slingeren, het verminderen van de energie en het verhinderen van atletische prestaties. Vermijd frisdranken, koekjes, snoep en andere voedingsmiddelen met een hoog geraffineerde suiker in de uren voorafgaand aan een evenement.