Voedingsmiddelen die diabetes type 2 moet eten

Type 2 diabetes is een ziekte waarbij het lichaam te weinig of beperkt glucose in het lichaam. Diabetici kunnen een beroep moeten doen op insuline shots om glucose productie te stimuleren. Dieetcontrole is ook nodig om glucose niveaus te houden van dompelen of te ver naar beneden schieten te hoog, dat de patiënt in shock kan zetten. Diabetici moeten rekening houden met de hoeveelheden van bepaalde groepen voedingsmiddelen, zoals koolhydraten, vlees en fruit dat ze eten op een dagelijkse basis.

Complexe koolhydraten

Koolhydraten zijn net zo belangrijk om 2 diabetici type als iemand anders. Koolhydraten in het algemeen zal toevoegen aan glucose niveaus van het lichaam, maar complexe koolhydraten met voedingsvezels kan controle glucose productie versus eenvoudige suikers die glucose nummers vastspijkeren en het snel te laten vallen kan sturen helpen. Hoewel korrels gewoonlijk beschouwd als een bron van koolhydraten, kunnen ze ook in zetmeelrijke groenten zoals aardappelen, bonen en sommige soorten vlees. Het wordt aanbevolen om tussen zes en 11 koolhydraten porties per dag. Een sneetje volkoren brood, 1/3 kopje rijst of een ¾ kopje droge ontbijtgranen allemaal gelijk een portie.

Groenten en Fruit

Groenten en fruit zijn goed voor diabetici, maar in gecontroleerde hoeveelheden. Groenten zijn over het algemeen minder vet en bevat voedingsvezels die helpen bij het verplaatsen van afvalstoffen uit het lichaam, alsmede het reguleren van de productie van glucose. Zetmeelrijke groenten zoals vermeld in de bovenstaande paragraaf tellen niet mee als groente serveren voor diabetici. Groenten zoals spinazie, bloemkool, wortelen, tomaten en komkommers moet omvatten 3-5 porties per dag, met 1 kopje rauwe of ½ kopje gekookte groenten tellen als een portie. Vruchten kan veel van de noodzakelijke vitaminen en mineralen, maar ze kunnen ook zware suikers zijn. Porties fruit moet worden beperkt; 2-4 porties per dag voldoende. Een kleine vers fruit of een ½ kopje ingeblikt fruit telt als een portie.

Vlees

Vlees verstrekt nodig eiwit aan diabetes type 2, maar ze vetten bevatten ook. Te veel vet kan compliceren diabetische behoeften door de voering van de arteriële wanden met deposito's. Deze afzettingen vernauwen bloedstroom derhalve beperkt glucose aflevering aan het lichaam. Mager vlees moet worden gekozen, met eventuele extra zichtbaar vet afgesneden. Naast de traditionele vlees, andere voedselbronnen geschikt categorie voor diabetici. Vis, eieren, gedroogde bonen, kaas en pindakaas tellen ook. Vier tot zes gram per dag aanbevolen. Eén eetl. boter, 1 ei of ½ kop tofu is gelijk aan een ounce van traditionele vlees zoals rundvlees of kip.