Voedingsmiddelen die Cortisol Verminder

Voedingsmiddelen die Cortisol Verminder

Cortisol is een hormoon geproduceerd door de bijnieren en ontworpen voor body-regulatie. In de huidige wereld van chronische stress, kan dit "stresshormoon" plotseling overspoelen het lichaam met teveel voor gezond gebruik. Grote hoeveelheden cortisol inwerken het systeem om bloeddruk en bloedsuiker verhogen en het immuunsysteem tot gevaarlijke niveaus niet in de hand. Het maken van een paar eenvoudige veranderingen in het dieet kan verminderen stress en controle cortisol release.

Volle granen

Onverwerkte hele granen zijn een uitstekende methode voor het egaliseren van de voedselinname en het terugdringen van het vrijkomen van cortisol in het lichaam. Volle granen bevatten vezels en voedingsstoffen die helpen om de bloedsuikerspiegel in het lichaam stabiel; zij moet gezien worden als uitgangspunt voor elk gezond dieet. Verwerkt en geraffineerde meelsoorten zijn niet alleen minder voedzaam vergelijking met rijkere volle granen, ze zijn lege koolhydraten die de bloedsuikerspiegel verminderen en cortisol naar spike.

Eiwitten en vetten

Samen met hele korrels, wordt een gelijke hoeveelheid eiwit nodig is om het systeem in evenwicht te houden en cortisol productie op normale niveaus. Het eten van gematigde doses eiwit, zoals eieren, vlees, gevogelte en vis vertraagt ‚Äč‚Äčopname van koolhydraten, vermindert de bloedsuikerspiegel en saldi cortisol in het bloed. Onverzadigde vetten uit olijfolie of noten ook langzame koolhydraten spijsvertering, helpen het lichaam in vol gevoel en werken met de eiwitten aan cortisol productie te snijden.

Groenten

Het consumeren van verse, voedingsrijke groenten is een andere positieve stap voor het verminderen van cortisol. Veel groenten, vooral de groene bladgroenten variatie, balans bloedsuikerspiegel en reguleren stofwisseling. Aangezien cortisol komt vrij bij stress-vol momenten dat bloedsuiker hoog is of de stofwisseling wordt door adrenaline vrijkomen in overdrive verzonden, de voordelen van groenten in de voeding te beteugelen cortisol is duidelijk.

Snacks

Het overslaan van een maaltijd is nooit een goed idee. Naast het veroorzaken van een daling van het lichaam stofwisseling, stijgen cortisol levels wanneer niets wordt gegeten binnen vijf uur na de laatste maaltijd of snack. Gezonde snacks, zoals muesli, rozijnen, amandelen en gedroogde cranberries zijn goed voor het vermijden van hunkeren naar voor snoepjes en het verlagen van cortisol.

Conclusie

Sommige cortisol is noodzakelijk voor het lichaam, maar goed beheer dieet zal het reguleren en houden van het swingende wild uit de hand. Door het eten van de juiste soorten en hoeveelheden van bepaalde voedingsmiddelen, zal cortisol worden gedwongen terug te keren naar de oorspronkelijke functie van het modereren van het lichaam.