Voedingsmiddelen die Alkalize

Voedingsmiddelen die Alkalize

Uw bloed moet een smalle pH (zuur / base) variëren om u gezond te houden te houden. Wanneer het voedsel wordt verteerd, heeft ofwel een alkaliserende effect (het verhogen van de pH) of verzurende effect (het verlagen van de pH) van het bloed. Als uw dieet creëert een zuur milieu in je lichaam, dan is uw lichaam gebruikt de mineralen calcium, cesium, magnesium, kalium en natrium om uw bloed te alkaliseren om binnen de veilige pH-bereik. Als uw dieet niet genoeg van deze mineralen, gezondheid complicaties leiden.

Groenten

Bijna alle groenten - vooral rauwe groene - hebben een alkaliserend effect op het lichaam. Uitzonderingen zijn onder andere maïs, winter squash en olijven, die zuur vormen.

Fruit

De meeste rauwe of gedroogde vruchten worden zolang ze niet zijn gezoet of ingeblikt alkalizing. De enige rauwe groenten die niet worden alkalizing zijn bosbessen, veenbessen en krenten.

Eiwitten

De meeste dierlijke en peulvruchten eiwitbronnen zijn zuurvormende echter, tofu, tempeh, amandelen en gierst zijn alkalizing eiwitbronnen.

Kruiden en specerijen

Natuurlijke kruiden, vooral verse degenen zoals kruiden, gember en chili peper, zijn alkaliserende voedingsmiddelen. Andere veel voorkomende alkalizing smaakmakers behoren miso, kerrie, zeezout en mosterd.

Zure voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen zoals citroenen en tomaten smaken zuur, maar ze eigenlijk een sterk alkaliserende effect wanneer verteerd.