Voeding Tijdens de Human Life Cycle

De voeding inhoud van voedsel is belangrijk, want het ondersteunt het leven. Zonder een goede voeding, kunnen mensen ziek worden of zelfs sterven door het gebrek aan voedingsstoffen in hun maaltijden.

Ziekten

Veel ziekten kunnen het resultaat van een slechte voeding, zoals scheurbuik, obesitas, metabool syndroom en diabetes.

Effecten van kinderen onder de vijf

Meer dan 200 miljoen kinderen in de wereld lijden aan ondervoeding. Deze kinderen zijn ondergewicht en meer kans op infectieziekten te vangen.

Effecten op volwassenen

1,5 miljard mensen wereldwijd lijden aan bloedarmoede, die wordt veroorzaakt door voedingstekorten. Anemie wordt verergerd door bacteriƫn, en infectieziekten en kunnen coronaire hartziekten en beroertes veroorzaken.

Effecten op ouderen

Veroudering veroorzaakt problemen met botdichtheid en lichaamssamenstelling. Isotopische tests worden gegeven omdat ze te detecteren wat er nodig is om ouderen voedingswaarde uitgebalanceerd te houden.

Wat wordt er gedaan?

Het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA) is het ontwikkelen van meer informatie over de gevolgen van bloedarmoede voor ontwikkelingslanden, zoals Chili, India en Peru. Isotopische technieken worden gebruikt door de IAEA aan ondervoede kinderen in Braziliƫ, Mexico en Pakistan te onderzoeken; Deze techniek wordt ook gebruikt om obesitas te onderzoeken in China, Cuba en India.