Vloeibaar dieet voor Pancreatitis

Volgens informatie van MedlinePlus.com, pancreatitis is een aandoening gekenmerkt door infectie of ontsteking van de pancreas, het orgaan verantwoordelijk voor de productie van de spijsvertering hormonen insuline en glucagon. Pancreatitis omvat symptomen zoals gelokaliseerde pijn, koorts, geelzucht (gele verkleuring van de huid en de ogen), misselijkheid, gewichtsverlies en algehele zwakte. Aanvallen van pancreatitits worden vaak behandeld door middel van medicatie en het naleven van een vloeibaar dieet te helpen kalmeren het spijsverteringskanaal en verlichten een deel van de last op de alvleesklier.

Vloeibaar dieet Theorie

Begrijp de theorie achter de behandeling van pancreatitis met een vloeibaar dieet te beter kun je omgaan met de beperkende aard van de voeding zelf. Volgens de medische terrein FreeMD.com, er twee soorten vloeibare diëten gebruikt om pancreatitis te behandelen - een heldere vloeistof dieet en een volledig vloeibaar dieet. Deze diëten worden gebruikt in progressive mode tot het tolerantieniveau van de patiënt te beoordelen - als ze goed reageren op een heldere vloeistof dieet, kunnen ze verhuizen naar een volledig vloeibaar dieet. In beide gevallen zal een vloeibaar dieet de hoeveelheid spijsvertering hormonen die de alvleesklier moet produceren te verminderen, waardoor het zijn inspanningen beter richten op herstel.

Liquid Dieet Plan

Consumeer een heldere vloeistof dieet te beginnen met de behandeling van pancreatitis. Een heldere vloeistof dieet is de meest restrictieve van de twee vloeibare voeding, die de pancreas de grootste hoeveelheid rusten van zijn normale werking. Terwijl op een heldere vloeistof dieet, verbruikt alleen vloeistoffen die je volledig kunt zien. Deze omvatten items zoals water, bouillon, heldere vruchtensap (appelsap), jello, frisdranken, ijslolly's, thee, water en sportdranken. Dit dieet is ontworpen om te worden gebruikt voor zeer korte tijd, omdat deze voedingsmiddelen niet kan houden voedingsbehoeften van het lichaam voor meer dan een paar dagen. Dus, zodra je "aankan" een heldere vloeistof dieet voor 24 uur zonder dat de symptomen verergeren, te verplaatsen naar een volledig vloeibaar dieet.

Een volledig vloeibaar dieet bevat aanvullende voedingsmiddelen zoals room van tarwe, gelei, honing, melk, ijs, vloeibare maaltijden vervangingen, soep, yoghurt, pudding en gepureerd vlees en groenten. Hoewel moeilijk, streven ernaar om zo veel calorieën verbruiken, terwijl op een vloeibaar dieet zoals u zou doen op een normaal vast voedsel dieet. Dit zal uw lichaam te voorzien van extra energie te vechten tegen de infectie. Doorgaan op een volledig vloeibaar dieet totdat de symptomen van pancreatitis Abate of totdat het advies van uw arts.