Vitaminer för Joint Pain

Vitaminer för ledvärk används ofta av idrottare och personer som är intresserade av att ersätta receptbelagda mediciner med naturlig smärta rättsmedel. Hälsokostbutiker lagerhålla ett antal olika näringstillskott och vitaminer, medan vitamin-rika livsmedel även kan fungera som en källa till vitaminer för ledvärk. Kombinera vitaminer med förändringar i rutin --- t.ex. eliminera sport och andra aktiviteter som orsakar akut smärta i lederna --- kan maximera effektiviteten av naturliga smärta rättsmedel.

Signifikans

Vitaminer kan användas för att behandla ledvärk som resulterar från mindre atletiska skador och tränings stressen samt olika typer av artrit. Patienter kan vara intresserad av naturliga smärta rättsmedel för att de inte har upplevt befrielse från medicinska behandlingar eller de kanske vill undvika receptbelagda mediciner för kostnads, biverkningar eller restriktioner.

Typer

Vitamin A och C och olika B-vitaminer - inklusive tiamin, riboflavin, niacin, B6, B12 och pantotensyra - används för ledvärk. Ett antal mineraler kan också bidra till att lindra ledvärk, inklusive koppar och kalcium. Fettsyror och eteriska oljor är en annan typ av naturliga botemedel mot ledvärk.

Funktion

Olika vitaminer itu olika orsaker till smärta för att hjälpa kroppen att läka sig själv. Vitamin A är en antioxidant och används för att neutralisera fria radikaler som orsakar smärta i vävnaden, medan B-vitaminer tros stimulera produktionen av kollagen och bindväv reparation. Kalcium och vitamin C bygga benstyrka och starkare ben kan också bidra till att minska smärta i lederna, särskilt artros smärta. Fettsyrorna i fiskolja och linfröolja hjälp minska inflammation, som ofta är orsaken till ledvärk.

Potential

Naturliga smärta rättsmedel ger möjligheter för en mängd olika alternativa behandlings stilar, till exempel en förändring i kost eller användning av terapeutisk massage, som kan vara mer tilltalande än receptbelagda smärtstillande. Vitaminer som används för att lindra ledvärk kan hittas i broccoli, spenat, morötter, kål, äpplen, ananas och körsbär, bland andra näringsrika livsmedel. Eterisk olja av ingefära är en vitaminrik olja som kan masseras in på drabbade områden för omedelbar gemensamma smärtlindring.

Varning

Patienter som använder vitaminer för gemensam smärtlindring bör undvika att äta citrusfrukter eller dricka citrusjuicer, som citronsyra har befunnits öka inflammation i vissa fall. Även rik på vitaminer, kan citrusfrukter förvärra snarare än lindra ledvärk.