Vitaminen voor mannen boven de 60

Vitaminen voor mannen boven de 60

Vitaminen zijn essentieel voor een gezonde menselijk leven. Vitamines zijn in vet oplosbare, die zijn opgeslagen in vetweefsel; terwijl andere vitamines zijn in water oplosbaar, die onmiddellijk worden gebruikt of uitgescheiden in de urine. Als een man ouder wordt, de behoeften van zijn lichaam te veranderen, en hij wordt steeds een risico op vitamine gebreken zijn die kunnen leiden tot ernstige symptomen, waaronder mentale achteruitgang. Het nemen van vitaminen kan de algehele gezondheid te verbeteren na de leeftijd van 60 jaar.

Vitamine E

Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine die behoren tot een familie van verbindingen genaamd "tocoferolen." Volgens AARP, tocoferolen zijn macht antioxidanten die gezond immuunsysteem te ondersteunen; handhaven van gezonde huid en de ogen en het risico van kanker zoals prostaat-, long- en gastro-intestinale verminderen. Vitamine E suppletie bij oudere patiënten immuunsysteem stimuleren, waardoor het risico op infecties verlagen. Bijkomende voordelen zijn minder vermoeidheid, lever bescherming, verbeterde retentie geheugen en pijn als gevolg van vitamine anti-inflammatoire eigenschappen. Vitamine E kan ook het risico van Parkinson verlagen en diabetici kunnen insuline efficiënter te verwerken. Bovendien, volgens een rapport van epidemiologen betrokken bij een Nederlands onderzoek in de jaren 1990 2002, een hoge inname van vitamine E verlaagt het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer.

Vitamine B12

Vitamine B12 is een in water oplosbare vitamine die de productie van rode bloedcellen, DNA en gezonde zenuwcellen ondersteunt. Volgens de Mayo Clinic, de ouderen zijn op het hoogste risico om een ​​tekort aan deze essentiële vitamine. Een B12-tekort kan leiden tot psychiatrische symptomen en neurologische afwijkingen zoals spierzwakte, stemmingswisselingen, beverige bewegingen, dementie, lage bloeddruk en problemen met het gezichtsvermogen. Volgens de Mayo Clinic, kunnen symptomen ontstaan ​​met B12 niveaus, die net onder het normale niveau.

Vitamine D

Vitamine D kan worden verkregen uit eieren, melk en vis, en wordt geproduceerd door de huid bij blootstelling aan zonlicht. Vitamine D helpt het lichaam bij de opname van calcium voor een optimale gezondheid van het bot; aldus kan vitamine D de kans op osteoporose, bepaalde vormen van kanker en auto-immuunziekten, osteomalacie (spieren en bot zwakte) en hoge bloeddruk. Volgens de Mayo Clinic, de ouderen zijn onder degenen met een hoog risico voor het ontwikkelen van vitamine D-deficiëntie. Volgens AARP, zijn oudere mannen met een lage vitamine D-spiegel bij sterk verhoogd risico van het hebben van problemen met het geheugen, aandacht tekorten en problemen met de logica