Vitamine K & Skin

Lieberman en Bruning in "The Real Vitamin and Mineral Book" beschrijft een vitamine als "een organische verbinding die nodig is als een voedingsstof in zeer kleine hoeveelheden door een organisme." Er bestaan ​​verschillende vitamines en vitamine subcategorieën die zijn geïdentificeerd en geclassificeerd. Vitamine K heeft vele functies in het menselijk lichaam, waaronder het verbeteren van huiduiterlijk.

Functies van vitamine K.

Hoofdfunctie Vitamine K is om bloedstolling en de genezing van wonden bevorderen. Het is ook verantwoordelijk voor het verminderen van de verschijning van littekens van de huid. Het vitamine versterkt ook de botten en voorkomt breuken, voorkomt de opbouw van calcium in zachte weefsels (calcificatie), regelt ontstekingsreactie en ondersteunt de structuur van de hersenen en het zenuwstelsel.

Vitamine K en Huid

Omdat vitamine K helpt bij de genezing van wonden, kan voorkomen of littekenvorming van de huid beperken. De vitamine ook voorkomt of vermindert verkleuringen en onvolkomenheden huid en de verschijning van aderen. Daarom verscheidene vitamine K crèmes zijn in de cosmetische industrie.

Bronnen van vitamine K

Vitamine K werd ontdekt in 1929 door de Deense wetenschapper Henrick Dam, kunnen bronnen van de vitamine te vinden in groene groenten zoals broccoli, spinazie en asperges, alsmede in vlees in kleinere proporties. De vitamine uiteraard ook geproduceerd door bacteriën in de darm.