Vitamine B12 Shot Side Effects

Vitamine B12, ook bekend als cyanocobalamine, is een in water oplosbare vitamine en in injectievorm. Vitamine B12 is belangrijk in de productie van rode bloedcellen en het centrale zenuwstelsel onderhoudssysteem. Het wordt over het algemeen voorgeschreven om bloedarmoede te behandelen en om vitamine B12-tekort te voorkomen voor vegetariërs en / of veganisten. Zoals bij alle voorgeschreven medicijnen, bijwerkingen kunnen optreden tijdens het gebruik van vitamine B12.

Vaak voorkomende bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen tijdens het gebruik van vitamine B12 zijn onder meer hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, maagklachten, diarree, gevoelloosheid, tintelingen, koorts, gewrichtspijn en irritatie op de injectieplaats. De meeste medicijnen kunnen bijwerkingen die normaal zijn en kunnen worden getolereerd veroorzaken. Als deze bijwerkingen verergeren of ernstig worden, contact opnemen met een zorgverlener. Bij het nemen van nieuwe medicijnen, is een aanpassingsperiode normaal nodig is voor het lichaam aan te passen.

Ernstige bijwerkingen

Vitamine B12 kan ernstige bijwerkingen tijdens de toediening veroorzaken. Bij ernstige bijwerkingen optreden, moet u medische hulp inroepen meteen. De ernstige bijwerkingen van vitamine B12 onder meer pijn op de borst, kortademigheid, oedeem, een snelle gewichtstoename, ongewone warmte of roodheid in extremiteiten.

Waarschuwingen

Sommige bijwerkingen van vitamine B12 kan gevaarlijk zijn en mensen moeten voorzichtig zijn. Deze gevaarlijke bijwerkingen zijn netelroos, ademhalingsmoeilijkheden en zwelling als gevolg van een allergische reactie. Raadpleeg een zorgverlener onmiddellijk kunnen deze bijwerkingen onmiddellijke medische aandacht nodig hebben.

Voorzorgsmaatregelen

Voorafgaand aan het starten van vitamine B12 therapie, informeer dan uw arts van alle reeds bestaande medische aandoeningen. Het is niet aan te raden om deze medicatie gebruiken als u allergisch bent voor kobalt of zijn gediagnosticeerd met de ziekte van Leber. Personen met ogen ziektes, infecties en allergieën dienen voorzichtig te zijn voorafgaand aan het starten van vitamine B12 therapie. Na de raadpleging zal de arts de juiste dosering gebaseerd op de huidige medische toestand en geschiedenis te schrijven.

Drug Interactions

Drug interactions kan optreden wanneer een of meer geneesmiddelen tegelijkertijd worden ingenomen. Wanneer interacties optreden, kan deze effecten of ineffectiviteit van de medicijnen kant veroorzaken. Geneesmiddelen die een interactie kunnen veroorzaken zijn onder andere antibiotica, methotrexaat, pyrimethaimine, colchicine en het nuttigen van alcohol in een twee weken tijd frame. Het is belangrijk om een ​​arts over alle medicijnen en supplementen raadplegen alvorens het starten van vitamine B12 therapie.

Overdose

Vragen dringende medische aandacht of direct contact opnemen met de plaatselijke antigifcentrum als een overdosis wordt vermoed. Een overdosis tijdens het gebruik van vitamine B12 is zeldzaam.