Vitamine Aanbevelingen voor Post-menopauze

Vitamine Aanbevelingen voor Post-menopauze

Menopauze, vaak aangeduid als "de verandering van het leven," inderdaad leiden tot een aantal veranderingen in het lichaam. Het eten van een goed uitgebalanceerd, gezond dieet kan helpen tegengaan veel voorkomende gevolgen van de menopauze. Aangezien de voedingsbehoeften van vrouwen aanzienlijk veranderen na de menopauze, de definitie van evenwichtige is niet helemaal hetzelfde als tijdens de vruchtbare jaren. Om gezond en actief na de menopauze blijven, is het belangrijk om vitamine aanbevelingen onderzoek voor post-menopauze en een dieet dienovereenkomstig aan te passen.

Lichamelijke veranderingen tijdens en na de menopauze

Menopauze optreedt, worden belangrijke fysieke veranderingen waargenomen in het lichaam. Zoals oestrogeenproductie daalt dramatisch, het metabolisme vertraagt, de spiermassa neemt af, en vetophopingen verhoging, verhoogde het risico op obesitas en de bijbehorende gezondheidsrisico's, zoals diabetes en hart-en vaatziekten. Lichaamsweefsels, waaronder die van de bloedsomloop en het hart, verliezen elasticiteit, waardoor het risico op hart- en vaatziekten. Osteoporose wordt een hoger risico het lichaam begint te botcellen absorberen sneller dan ze produceert, waardoor botdichtheid. Echter, kan het beheer van het gewicht en het stimuleren van voeding sterk deze effecten van de menopauze te verminderen. Sinds veranderende hormoonspiegel tijdens de menopauze hebben een impact op de nutritionele behoeften, let daarbij om ervoor te zorgen dat voldoende hoeveelheden van bepaalde essentiële vitaminen en mineralen worden opgenomen in het dieet kan een cruciale rol spelen bij het handhaven van de gezondheid in post-menopauzale vrouwen.

Calcium

Calcium is een van de belangrijkste voedingsstoffen in het tegengaan van de gevolgen van de menopauze. Vrouwen die naderen menopauze en post-menopauze hoger waardes van calcium gezonde botten te behouden. Terwijl de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd is ongeveer 1000 mg calcium per dag, moet post-menopauzale vrouwen nemen in ongeveer 1.500 mg, of, als hormoon-vervangende therapie in gebruik is, wordt 1200 mg per dag aanbevolen .

Vitamine D

Adequate inname van vitamine D is essentieel voor post-menopauzale vrouwen, een voedingsstof is belangrijk voor de opname van calcium en botvorming. Vitamine D ondersteunt de goede werking van het immuunsysteem, en helpt in het voorkomen van darmkanker. Een minimum van 800 IU moet vitamine D deficiëntie te voorkomen. Zuivelproducten zijn de beste bron van vitamine D, met een acht-ounce glas melk met ongeveer 100 IE.

Antioxidanten

Antioxidanten, zoals vitamine A, C, E en beta-caroteen, zijn essentiële elementen in de post-menopauze dieet. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk bij het voorkomen van hartziekten, sommige vormen van kanker en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. Antioxidanten werken om de effecten in het lichaam van vrije radicalen, dat schade lichaamsweefsels en de bron van veel van de typische symptomen van veroudering te blokkeren. Deze vitamines zijn te vinden in een verscheidenheid van vruchten en groenten, zoals pompoen, zoete aardappelen, tomaten, spinazie, sinaasappels en bosbessen.

Andere belangrijke voedingsstoffen voor vrouwen na de menopauze

Omega-3 vetzuren in noten, vis, canola oliën en sojaproducten, bieden een aantal voordelen in de cardiovasculaire gezondheid, en het voeden van de huid, haar en nagels. Adequate vezelopname, 25 tot 30 gram per dag, is bijzonder belangrijk bij postmenopauzale vrouwen, waardoor cholesterolgehalte laag en kan helpen bij het voorkomen van hartziekten en beroerte. Soja, een fyto-oestrogeen kan gunstige effecten op het lichaam als de productie van natuurlijke oestrogenen afneemt bij menopauze en kan cholesterol verlagen en ondersteunen hart.