Vitamin B6 för Nerver

Vitamin B6 är viktigt i tillverkningen av röda blodkroppar och kan bidra till att förebygga hjärtinfarkt och även vissa fosterskador. Tillsammans med de andra B-vitaminer, bearbetar den kroppens aminosyror. Det är också används tillsammans med andra B-vitaminer för att behandla kroniska ryggsmärtor.

Fakta

Neuropatisk eller nerv, påverkar smärtan ungefär 86 miljoner amerikaner varje år. Medan vissa fall av kronisk smärta kan lindras med antiepileptika och olika smärtstillande, är andra fall påverkas inte av dessa. I början av 2003 en studie utförd av Dr Xuejun Song (se "forskning") och släpptes av American Physiological Society visade att en vitamin B regim kan ge lindring till kronisk nervrelaterad smärta på mindre än en timme.

Orsaker

Nervsmärta kan bero på oregelbunden rörelse, stam eller stress samt av diabetes eller operation. Det inträffar när nervtrådarna skadas och börja sända fel signaler till andra interna smärtcentrum.

Forskning

Xuejun Song, MD, Ph.D. på Parker College Research Institute i Dallas, experimenterat med vitamin B1, B6 och B12 på laboratorieråttor vars ländryggen nerver pressades att replikera människans ryggsmärtor. Han förväntade sig en minskning av deras smärta inom några veckor eller månader. Istället de vitaminer reduceras smärtan inom 30 till 60 minuter, samtidigt som effekten varar upp till 12 timmar.
Även vitamin B6 visade att lindra en del av smärtan, B1 och B12 läggs till de positiva effekterna.

Nytta och risker

Med vitamin B6 regelbundet minskar smärta på längre sikt. Mängden B6 som du kan ta dagligen utan biverkningar är 100 milligram. Enligt National Institute of Health, med mer än så per dag kan leda till nervskador på dina armar eller ben.

Vitamin B6 Foods

För att få fördelarna med vitamin B6 och bidra till att minska kronisk nervsmärta, lägga bönor, gröna grönsaker som spenat och broccoli, bananer, fisk som torsk, potatis, avokado och vattenmelon till din dagliga kost.

Överväganden

Om du har försvagande nervsmärta, kontakta din läkare; han kan diagnostisera orsaken och rekommendera lämplig behandling. Antibiotika och diuretika kan tömma kroppen av vitamin B. Om din läkare har ordinerat någon av dessa, be honom att rekommendera en säker dos av vitamin B för dig.