Visual Leerproblemen

Visual Leerproblemen

Ouders willen dat hun kinderen zijn normale functioneren individuen en volwassenen willen gelijk te zijn aan hun collega's, maar soms is de natuur dicteert andere omstandigheden. Kinderen en volwassenen kunnen bepaalde fysieke of mentale problemen die het vermogen om te leren belemmeren en fysiek functioneren te ontwikkelen. Onder motorische en auditieve problemen, zijn er visueel leren problemen, die een persoon of het zicht van het kind en de perceptie van afbeeldingen beïnvloeden. Deze visuele beperking wordt een probleem bij het lezen, herkennen van vormen en uitvoeren van hand-oog-functies.

Symptomen

De eerste waarschuwing is het onvermogen om visueel te herkennen woorden, vormen of afbeeldingen. Bij het lezen, woorden lijken te worden omgekeerd, door elkaar gegooid of ze kunnen helemaal worden overgeslagen. Een ander visueel probleem is de perceptie van vormen, die vervormde of verwrongen kan verschijnen.

Dyslexie

Als een persoon moeite heeft met lezen, schrijven, spelling of spreken, kan hij dyslexie hebben. Dyslexie wordt gekenmerkt door problemen bij taalverwerking, die kan leiden tot woorden en zinnen te worden teruggedraaid of door elkaar gegooid. Het omkeren of jumbling van woorden kunnen ook optreden tijdens het schrijven of spelling.

Visual Processing Disorder

Iemand die moeite heeft bij het interpreteren van tabellen, grafieken, kaarten, symbolen, foto's of een soort van visuele informatie kan een visuele verwerking stoornis hebben. Motorische coördinatie kan ook een probleem, in scenario's waar soortgelijke vormen worden geëvenaard of georganiseerd zijn. Wanneer deze problemen worden nog verergerd, kan de persoon die belang hebben bij het organiseren van notities of aandacht te besteden aan gesprekken of lezingen te verliezen.

Testen en behandeling

Professionele testen kan gedaan worden door een psycholoog. Als het probleem geldt voor een kind, kan een educatieve, ontwikkelings- of schoolpsycholoog worden gezocht. Als de diagnose positief is, kan hulp komen van een speciaal onderwijs groep of spraak-taal therapie.

Overwegingen

Een begaafd persoon of kind, die een IQ boven 135 heeft, kan worden gediagnosticeerd met een leerstoornis. In de meeste gevallen zal een tweede of derde professionele oordeel kunnen een patiënt te diagnosticeren. Voor de ouders van kinderen met een visuele leerproblemen, hulp en begeleiding kan komen van de ouders in soortgelijke situaties.