Virus Symptomen bij kinderen

Kinderen kunnen worden geïnfecteerd met virussen vaak in een bepaald jaar, en kinderen die dagopvang of school kan worden blootgesteld aan nog meer virussen die ziekten veroorzaken. Gelukkig zijn de meeste van de symptomen van virale infecties bij kinderen verdwijnen binnen één tot twee weken. Vaak zijn deze symptomen kunnen thuis worden behandeld en met rust, hoewel het voor de symptomen die niet weg wil gaan of erger worden, de behandeling door een arts kan nodig zijn. Beschouw deze informatie van de Mayo Clinic en de National Library of Medicine over virus symptomen bij kinderen.

Pijnen

Kinderen kunnen diverse pijnen hebben wanneer geïnfecteerd met een virus. Een hoofdpijn is een vroeg symptoom van een virale infectie bij kinderen, en de pijn kan zich uitbreiden naar het gezicht en de hals. Virale infecties zoals griep kan ook leiden tot spierpijn, buikpijn en krampen bij kinderen.

Spijsverteringsproblemen

Kinderen met virale infecties kunnen verschillende spijsvertering heeft in de loop van de ziekte. Aan het begin van de ziekte, kan een gebrek aan eetlust en misselijkheid ontwikkelen kinderen. Zij kunnen ook de ontwikkeling van braken, maagkrampen en diarree bij ziekte met virussen zoals norovirus, rotavirus en influenza.

Koorts

Kinderen met een virus ontwikkelen vaak koorts die enkele uren tot enkele dagen. Kinderartsen kan verzoeken dat ouders controleren de temperatuur van baby's rectaal of onder de oksel, en laat die van oudere kinderen onder de oksel of mondeling. Kinderen met koorts kan beter met de thuiszorg voelen zoals een lauw bad en hydratatie, hoewel die met hoge koorts kan een dringende medische behandeling om complicaties te voorkomen nodig.

Malaise

Kinderen die besmet zijn met een virus kunnen ervaren algemeen gevoel van ziek zijn aangeduid als malaise. Aan de ouders, kunnen kinderen met een virus niet op als ze normaal doen en kunnen niet geïnteresseerd in het spel en andere favoriete activiteiten. Kinderen die virale infecties kunnen stil zijn, langzaam bewegen en handelen lusteloos of onrustig.

Problemen met de luchtwegen

Virussen die de longen van kinderen infecteren kan ademhalingsproblemen waaronder ademhalingsproblemen veroorzaken. Kinderen met respiratoire virussen kunnen kortademigheid en pijn hebben bij het nemen van een diep adem of hoesten. Kinderen kunnen ook produceren overmatig slijm als gevolg van respiratoire virussen, wat kan leiden tot niezen, congestie, loopneus of verstopte neus en een zere keel.

Vermoeidheid

Kinderen met virale infecties kunnen zich moe voelen en fysiek vermoeid de hele dag door. Zij kunnen later wilt slapen in de ochtend of dutjes, zelfs degenen die al gestopt met het regelmatig dutjes. Echter, sommige kinderen moeite met slapen terwijl ziek met een virus als gevolg van andere symptomen zoals congestie of pijn in het lichaam die het moeilijk maken om comfortabel en ontspannen.