Virkningerne af Milk Thistle på leveren

Mælk tidsel, også kendt som Silybum marianum, stammer fra frøene af tidsel plante. Ifølge Mayo Clinic, har folk brugt det som et middel mod lever og galdeblære lidelser i mere end 2.000 år. Mens folk i USA og Europa stadig bruge marietidsel for leversygdom, dens virkninger er ikke blevet undersøgt til bunds.

Skjolde for toksiner

Ifølge University of Maryland Medical Center, ideen bag marietidsel terapi er, at nogle stoffer i ekstraktet, især et flavonoid kaldet silymarin, arbejde ved at beskytte leveren fra toksiner. Drikke en stor mængde af alkohol eller tage store mængder af smertestillende medicin såsom Tylenol kan skade leveren. Men silymarin virker, som både en antioxidant og anti-inflammatorisk, hvilket gør det muligt for leveren at helbrede ved at regenerere nye, sunde celler.

Forbedrer Hepatitis og skrumpelever

Ifølge Mayo Clinic, mennesker med skrumpelever og kronisk hepatitis demonstrerede de bedste resultater, når de behandles med mælk tidsel. Men mens disse undersøgelser viste forbedring for både viral og alkohol-induceret hepatitis, de var dårligt designet med problemer, såsom et lille antal deltagere, inkonsekvent dosering og korte varighed. Spørgsmålet er den samme for folk med cirrose. Ifølge Mayo Clinic, forskellige europæiske undersøgelser viste, at mælk tidsel skære ned på antallet af skrumpelever dødsfald men dårlig forskningspraksis kan ophæve det positive resultat.

Beskyttelse mod kemoterapi

I en undersøgelse fra 2009 offentliggjort i tidsskriftet "Kræft", forskerne hævdede, at mælk tidsel kan hjælpe med at beskytte leveren mod skader i folk, der får kemoterapi. Mens forskning vist, at mælk tidsel skære ned betændelse fra kemoterapi på en befolkning på 50 børn med akut lymfoblastær leukæmi, er der behov for mere forskning, før ankommer til et endeligt svar. Ifølge Dr. Kara M. Kelly, denne forskning er et stort gennembrud, da to tredjedele af de børn, der får kemoterapi vil have levertoksicitet under behandlingen.

Potentielle bivirkninger

Ifølge Mayo Clinic, synes der at være meget få bivirkninger fra mælk tidsel. Nogle mennesker, dog oplever hovedpine, diarré og maveproblemer. Desuden kan mælk tidsel sænke blodtrykket og har østrogene effekter. Mennesker med sygdomme som diabetes og kvinder på østrogenbehandling bør tage forsigtighed, før du tager mælk tidsel