Virale Conjunctivitis Symptomen

Virale conjunctivitis is meer algemeen bekend als roze oog, en de resultaten van een ontsteking of infectie van de duidelijke membraan dat het witte gedeelte van je oog en de binnenkant van je oogleden bedekt. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten op het oppervlak van het oog te verwijden, het produceren van een roze tint aan uw oog.

Risico's

Virale conjunctivitis is zeer besmettelijk en kan zich snel verspreiden van persoon tot persoon. Zowel kinderen als volwassenen lopen het risico voor het oplopen van de ziekte.

Symptomen

Virale conjunctivitis meestal slechts op een oog, maar kan gemakkelijk verspreiden naar de andere. Symptomen zijn onder meer overmatig water, jeuk en een korstvorming van de oogleden tijdens het slapen.

Diagnose

Roze oog wordt gediagnosticeerd door het nemen van een monster van de lozing en het creëren van een cultuur om nauwkeurig bepalen van de initiële oorzaak.

Behandelingen

Er is geen behandeling voor virale conjunctivitis, zodat behandeling bestaat uit het beheer van de symptomen, terwijl de aandoening loopt zijn cursus, die meestal duurt ongeveer drie weken. Koele kompressen en zoutoplossing meestal verlichten het grootste deel van het ongemak, terwijl de meer hardnekkige gevallen steroïde druppels nodig heeft.

Preventie / Solution

Aangezien virale conjunctivitis is zeer besmettelijk, volgende gezond verstand procedures zal helpen bij het verminderen van de kans op het oplopen van het. Was uw handen regelmatig en niet dingen zoals mascara of oogdruppels met anderen te delen. Vermijd het delen van handdoeken, washandjes of kussenslopen met anderen.