Vilka är orsakerna till Underarm Burning Pain?

Underarm brännande smärta har flera möjliga orsaker. Det kan vara något, eller det kan vara allvarliga. Som med alla medicinska problem, se till att se din läkare för att fastställa den exakta orsaken till din smärta.

Parestesi

Brännande känsla i huden kallas parestesi. Alla typer av stickningar, kan bränna eller domningar indikerar en skadad sensorisk nerv. Orsaker inkluderar vanligen en nervskada eller en sjukdom som påverkar nerverna (en allvarlig exempel är multipel skleros).

Kemisk Problem

Den brännande smärta kan vara ett resultat av deodorant du använder. Vissa människor är känsliga för de kemikalier som används i vanliga deodoranter. Prova att byta varumärken eller gå utan deodorant för ett par dagar för att se om smärtan avtar; en hudläkare kan hjälpa dig att hitta en produkt som inte kommer att irritera huden.

Cancer

En brännande eller värkande känsla i armhålan kan vara ett symtom på svullna nymf noder eller tumörer i bröstet. Gör en bröstsjälvexamen och se din läkare omedelbart om du hittar en knöl.

Post-Kirurgi Problem

Om du har opererats i områdena runt under armarna (e, g., Bröst eller axlar), kan det finnas ärrvävnad eller en klämd nerv som orsakar smärtan. Kontrollera med din läkare.

Behandling

Om problemet är ytligt (såsom irritation av en kemisk), kan din läkare ordinera en kräm för att lindra smärtan. Du har förmodligen inte kommer att kunna bära deodorant för ett par dagar, eller så kan du få ett recept formel att använda. Om smärtan är inre, kommer behandlingen att baseras på orsaken.