Vilka är orsakerna till spondylosis?

Spondylos är en vanlig form av artrit i många människor som är mer avancerad i ålder. Även spondylos är vanligt förekommande hos äldre, är det möjligt för att kunna ta in en person oavsett ålder. Spondylos leder ofta till mer allvarliga problem, och lämnar patienten slåss smärtsamma baksida artrit tillsammans med andra back villkor.

Identifiering

Termen spondylos kommer från en kombination av två latinska ord. "Losis" betyder problem, och "spondy" betyder ryggrad, så "spondylos" betyder ett problem med ryggraden.
Spondylos kallas ofta av läkare som spinal artrit. Det är tänkt att föras på av stigande ålder, men under vilka förutsättningar en person kan börja känna av effekterna av spondylos kan variera.

Egenskaper

Symtomen vid spondylos brukar köra från halsen till mitten av ryggen och sedan ner till nedre delen av ryggen. Vanliga symtom är stelhet i något område i nacken eller ryggen direkt efter att komma ur sängen på morgonen, smärta orsakas när böjer ryggen framåt och ett domningar i ryggen eller nacken.
Leg smärta vanligen kallad ischias kan också klassificeras som ett symptom på spondylos.

Typer

Spondylos är ett tillstånd som orsakas främst av stigande ålder och dagligt slitage ges till vår ryggrad när vi blir äldre. Främst spondylos är förlusten av det mjuka materialet mellan kotorna som kallas skivor. När skivorna börjar urarta, kommer spondylos börja ställa in.
Spondylos kan också påverka lederna i ryggraden kallas facettleder. Detta kan orsaka smärta när patienten förflyttar lederna i ryggen. Denna version av spondylos kallas artros, och detta är den enskilt mest återkommande form av artrit i USA.

Effekter

Spondylos är bara början av en serie av ryggproblem. Villkoret orsakar en brist på vatten för att nå skivorna, och detta är vad som orsakar skivorna att urarta.
Vid någon punkt kommer skivmaterialet urartade nog när benen i ryggraden gör kontakt med varandra, och detta kan leda till en rad allvarliga ryggproblem, såsom ben sporrar och spinal fusion, vilket är när benen börjar att smälta samman.

Överväganden

Spondylos kan också orsakas av onormal tillväxt av ben i ryggraden. Spinal ben som växer onormalt kan börja driva på skivmaterialet på ett sådant sätt att den börjar att skjuta på nerverna som löper längs ryggraden. Detta kan orsaka oerhörd smärta, eller möjligen en bedövande känsla i benet och ryggen.