Vilka är orsakerna till låg serotoninnivåerna?

Serotonin är en signalsubstans, eller en kemikalie som till låter impulser att flytta från en nervcell till en annan. Personer med låg serotonin nivåer kan uppleva hormonella förändringar, som kan störa med gemensamma aktiviteter, inklusive att äta och sova. Ett sätt att öka serotonin nivåer är en hälsosam kost. Medicinsk behandling kan sökas och övervakas av en läkare när patienter drabbas av låg-serotonin nivåer.

Funktion

Serotonin fungerar som en budbärare för att sända signaler i hjärnan. Det finns också i hela kroppen. Det påverkar flera system, inklusive nervös, hjärt-och tarmsystem.

Identifiering

En orsak till låg serotonin är bristen på sömn.

En annan orsak till låg serotonin nivåer är depression. Människor som inte mår bra om sig själva kan få medicinsk behandling som kan innefatta kognitiv beteendeterapi för att lära sig att acceptera livets utmaningar och läkemedel såsom antidepressiva Paxil.

Låg serotonin kan orsaka problem aptit. De som drabbas kan längta livsmedel och drycker med innehåll av hög sockerhalt. Andra kan längta salta livsmedel såsom chips och salta pinnar.

Tidsplan

Serotoninnivåerna kan ändras från lägre mängder till högre belopp. När diagnostiska tester har bekräftat låga serotoninnivåer, kan en läkare skapa en behandlingsplan som kombinerar kost, motion och medicinering.

Till exempel kan en patient med låg vitamin och mineral intag rådas att äta mer grönsaker med vitamin B och vitamin K.

Förebyggande / Lösning

Serotoninnivåerna kan höjas för att hålla systemet fungerar korrekt. Ett sätt är att upprätthålla en hälsosam kost, inklusive äta låg fetthalt, lågt socker och låg natrium livsmedel. Tryptofan kan öka serotoninnivåerna. Källor inkluderar magert fläskkött och kalvkött. Dessutom kan patienterna ha friska kolhydrater såsom mjölk.

Träning kan utföras för att hålla sinnet fokuserat och kroppen tonas.

Patienter kan förskrivas läkemedel för att öka serotoninnivåerna.

Varning

Serotonergt syndrom kan uppstå när två läkemedel införa alltför stora serotonin i kroppen. Skakningar och muskelspasmer är möjliga. Syndromet kan bekräftas med medicinska tester såsom fullständig blodstatus, EKG och elektrolytnivåer, som övervakar mineraler som finns i blodet.

Detta tillstånd kan undvikas med bättre patient och läkare kommunikation.