Vilka är orsakerna till en värmeutslag?

Värmeutslag, ofta kallad värmeutslag eller sommar utslag, är vanligast hos barn. Värmeutslag kan också påverka vuxna i varma, fuktiga klimat. Värmeutslag är en röd eller rosa utslag som kan finnas var som helst på kroppen, allra mest i hudveck och områden som omfattas av kläder.

Overdressing och motion

Värme utslag kan uppstå när ett barn overdressed eller insvept alltför varmt i en filt eller tyg som inte låter en kropp andas. Det bör noteras att värmeutslag kan förekomma i vilken barnet i mycket varmt väder. Hos vuxna och äldre barn, träning eller något hårt arbete som involverar överansträngning kan orsaka värmeutslag. Vissa tyger kan också orsaka värmeutslag.

Läkemedel

Vissa receptbelagda läkemedel som används för att behandla problem med urinblåsan, ADHD, blodtryck och akne har vet att orsaka värmeutslag. Många receptfria läkemedel kommer att förklara på deras etiketter, om en person som tar dem bör undvika solen.

Den Utslag

Värmeutslag ser ut som små prickar eller små finnar. Det är oftast röda eller rosa. Kläder och repor kommer att irritera utslag. Det är vanligtvis inte smärtsamt.

Behandling

De flesta värmeutslag kommer att klara upp i tre till fyra dagar utan läkarvård. Avlägsna kläder och låt huden lufttorka efter bad. Applicera coola tvättlappar till det drabbade området och klipp naglarna på en bebis så att barnet inte kan repa området. Om överaktiv, är resten rekommenderas. Håll sovutrymmen svalna.

Krämer och pulver

Håll dig borta från de flesta krämer eller salvor med undantag för calamin lotion eller hydrocortizone krämer. En lätt damning av majsstärkelse kan hjälpa till att förhindra värmeutslag i en kroppens veck. Använd inte talk på barn - det kan vara farligt för ett barn att andas.

När du ska söka läkarvård

Om utslag förvärras, om det finns smärta och svullnad eller om området är hett, kontakta läkare. Dessutom, om feber förekommer, om det finns röda strimmor som strålar ut från utslag, om lymfkörtlarna svullnar, eller om pus rinner från utslag, kontakta läkare.

Är Heat Utslag farligt?

Värmeutslag är inte farligt, men om barnet eller en vuxen inte svalnat, kan värmeslag eller värmeslag inträffar.