Vilka är fördelarna med Jujube extrakt?

Den jujube är en frukt hittas oftast i Asien och kan användas antingen i färsk form eller torkade. Den är röd och liknar ett datum, med sin söta och klibbiga konsistens. En del av kinesisk medicin i tusentals år har jujube fruktextrakt använts för att behandla en rad olika sjukdomar, bland annat sömnlöshet, och för att främja den allmänna hälsan. Jujube extraktet kan hittas i hälsokostbutiker och ofta kommer i 250 mg kapslar.

Behandla Insomnia

SleepEnough säger jujube extrakt har använts för att minska stress och förbättra sova. Den säger att utdrag ur jujube frön har alkaloider som fungerar som en antioxidant i kroppen och minska ångest. Artikeln "Vakna strömförande" av Nutraceutical Research, Inc. säger forskningen fann en kemisk förening i fröna som innehåller ett lugnande liknande effekt.

Lever Hälsa

Enligt Science Direct Journal of Ethnopharmacology, utdrag ur jujube frukten minskade förekomsten av skador på levern under en studie med möss. Studien säger också nivåerna av oxidativ stress på levervävnad minskade efter dosering av jujube extrakt. Oxidativ stress uppstår när fria radikaler blandas med friska cell molekyler, vilket orsakar potentiell skada på membraner och proteiner i levern och kropp. Enligt NetDoctor, kan oxidativ stress vara en orsak till många cancer i kroppen och kan öka graden av åldrande.

Förbättrad Nutrition

Enligt Food Chemistry Volym 103, Issue 2, fann forskarna jujube frukter innehåller mineraler som fosfor, kalium, mangan och kalcium, samt mindre mängder koppar, zink, järn och natrium. Det innehöll också en hälsosam mängd C-vitamin, riboflavin och tiamin. SleepEnough föreslår att jujube extrakt hjälper också till att sänka blodtrycket, stärka immunförsvaret och arbeta som ett smärtstillande för att minska halsont smärta.