Vilka är de tecken på Återställa från Bells pares?

Bells pares är inte en stroke, men skada på ansiktsnerven. Det skapar helt eller delvis förlamning av ansiktsmusklerna. De flesta patienter kommer att återhämta sig helt, även om de inte söker behandling. För dem som verkar återhämta sig långsamt eller inte alls, det finns vissa behandlingar än vad som kan hjälpa till. Steroider är föreskrivna för att sänka svullnad i nerverna, och ibland kommer antivirala ges för samma ändamål. Ögondroppar är nödvändiga om blinkande påverkades av förlamning.

Återhämtning startar normalt inom några veckor efter episoden. Ju längre tid det tar för återvinning för att starta, desto större är risken att det inte kommer att bli 100 procent. Detta dock inte betyder att om återhämtningen inte startar inom tre eller så veckor, är patienten dömd. Det betyder bara att det finns en risk för komplikationer eller ett mindre-än-100-procent återhämtning. Det första patienten kommer att märka när återhämtningen börjar är en stickande känsla i ansiktet - som liknar hur det känns när en fot somnar. Smärta kan också åtföljas av healing.

Som läkning fortsätter, är ansiktsrörelser märkt. Om rörelserna är inte i den förväntade delen av ansiktet, detta kallas synkinesis. Ett exempel kan vara en ryckning i munnen när du inte försöker le. En sådan händelse innebär att återhämtningen kommer att ta lite längre tid, på grund av en mix-up i nervledningsdragning. Full återhämtning från Bells pares kan ta månader, och vilka muskler återhämtar första är inte lika för alla.