Vilka är de positiva hälsoeffekterna av Lemon Grass?

Lemongrass är en växt vanliga i Malaysia, Indonesien och Filippinerna, även om dess ursprung kan spåras tillbaka till Indien. Medan dess användningsområden var ursprungligen mer rituell karaktär, är hälsofördelarna med citrongräs i medicinska tillämpningar välkända för många kulturer. Citrongräs, även känd som citronella, används som en naturlig avskräckande för bug angrepp och även i PET-beteende modifiering. Citrongräs är också allmänt används i föreningar som används för aromaterapi och naturliga olja behandlingar.

Fördelaktigt Element

Den eteriska oljan från citrongräs innehåller myrcen, geranylacetat, limonen och andra element som anses vara till nytta. Grass innehåller också betakaroten, en antioxidant, som har befunnits vara användbara i frisk cell och vävnadstillväxt i kroppen. De citral och citronellas komponenter i citrongräs har visat sig vara effektiva i aromaterapibehandling.

Användningar

Användningen av bladen och stjälken har sagts att göra en variation av fördelaktiga resultat. Citrongräs har rapporterats ha antimikrobiella och antibakteriella egenskaper, som kan hjälpa att läka infektioner både internt och externt. Det är också sägs ha anti-svamp och antiseptiska egenskaper som har lett till dess användning i aktuella ämnen för behandling av sår, insektsbett och andra hudirritationer. Det sägs ha sammandragande egenskaper, som inte bara stöd i koagulering av blod i öppna sår, men också främja ordentlig blodcirkulation och förhindra sammandragning av hårsäckar, tandkött och blodkärl.

Andra användningsområden

Citrongräs är också rapporterats ha smärtstillande egenskaper, vilket bidrar till att minska smärta från inflammation i muskler, leder, senor och andra delar av kroppen, enligt National Library of Medicine. Den har använts för att behandla smärta som orsakas av virusinfektioner som förkylningar och influensa, samt orala sjukdomar som finns i tandköttet och tänderna. Citrongräs har använts under många år i vissa asiatiska kulturer för att minska feber till följd av virusinfektioner och inflammation. Det sägs vara ett effektivt diuretikum som bidrar till att öka urinering till stöd i matsmältningen och upprätthåller sunda blodtryck och njurfunktion.

Estetiska aspekter

De kulinariska tillämpningar av citrongräs kampen syra och kryddighet, samt lägga till en tilltalande smak och arom till livsmedel och teer.
Användandet av denna växt vid behandling av allmän sjukdomskänsla blir allt vanligare. Citrongräs har använts som ett lugnande medel i asiatisk medicin i många år på grund av dess uppenbara lugnande effekt. Mer nyligen har det använts i olika behandlingar för symptom på depression och trötthet.

Former av tillämpningen av Lemongrass

Hela citrongräs anläggningen har använts för sina positiva aspekter vid behandling av infektioner, inflammationer och andra sjukdomar. Bryggning av citrongräs blad för te har använts i århundraden som en allmän humör förstärkare, samt en positiv tonic. Stjälkarna återges i analgetika och svampmedel när de kokas och blandas in i aktuella ämnen. Behandlingen för keratomycosis, en inflammation i ögat, kan göras genom att formulera en vätska från återgivningar av växten.