Vilka är de behandlingar och alternativ medicin för en svällande disk?

En skiva är den mjuka gel-liknande grejer som skyddar och dämpar kotorna. En buktande disk uppstår när en disk petar genom en spricka i ryggraden, och det kan vara mycket smärtsamt. Traditionell medicin föreslår oftast operation för att lindra smärta och obehag, men kirurgi är inte alltid ett alternativ för alla. Lyckligtvis finns det mer naturliga och mindre invasiva möjligheter behandlingsalternativ för en utbuktande disk.

Akupunktur

Akupunktur är en alternativ behandling som kan användas för att behandla en utbuktande disk. Akupunktur har utövats med framgång i hundratals år i Asien och är på frammarsch i USA och över hela världen. Bruket av akupunktur kräver införandet av långa tunna nålar för att påverka energicentra i kroppen på ett positivt sätt. I fallet med en utbuktande skiva, kan akupunktur användas på kort sikt för att hantera smärtan. Men om du inte är villig att göra akupunktur en regelbunden del av ditt liv, det är bara bra som en kortsiktig lösning.

Massage

Liksom akupunktur är massage bäst används som smärtlindring metod. Det är bra för smärtlindring i samband med en utbuktande disk eftersom det slappnar av musklerna i kroppen och eftersom människor har en tendens att spänt upp när de är i smärta, kan massage vara till hjälp. När den används tillsammans med andra alternativa behandlingar och terapier såsom spinal dekompression, kan massage vara ett sätt att aktivt behandla en utbuktande disk.

Spinal dekompression

Spinal dekompression är en icke-kirurgisk behandling som har använts för att framgångsrikt bota diskrelaterade smärtproblem. Några har funnit det vara ett effektivt botemedel mot utbuktande disk. Den äldsta formen av spinal dekompression kallas inversion och har utövats i tusentals år över hela världen. Inversion är när någon är upphängd upp och ned. Dessa dagar, är denna form av spinal dekompression egentligen bara användas som en träningsmetod. Moderna spinal dekompression görs med maskiner från läkare och kiropraktorer i sina kontor, vilket gör det mer bekvämt och lättare att komma åt än kirurgi alternativ.