Vilka är de behandlingar för smärta i Ball of Foot?

Metatarsalgia, smärta i trampdynan, kan vara en distraktion för vardagliga aktiviteter för de flesta. Enligt Mayo Clinic, orsaker allt från att bära skor som inte passar riktigt att vara alltför aktiv på fötterna till övervikt. Villkoret, men ibland smärtsamma, inte betraktas som allvarligt. Många behandlingar kan utföras i hemmet och i vissa sällsynta fall, det finns medicinska alternativ att överväga om villkoret inte förbättras.

Funktion

Funktionen av någon behandling är att behandla smärta och inflammation som kan förvärra fotsulan. De flesta läkare anser behandling kan avslutas hemma eftersom skadan är relativt enkel att behandla enligt Foot.com. Metatarsal ben i foten brukar sätta under ökad påfrestning, vilket resulterar i smärta. För att förbättra symtom, måste stressen tas bort från mellanfotsbenen.

Bygg Behandlingar

Den mest rekommenderade behandlingen är mycket vila, vilket innebär att vistas utanför trampdynan. Icing det skadade området för att minska inflammation kommer också att förbättra skadan. Om smärtan är svår, över disk smärtstillande kan användas. Lägga sko kuddar och sulor kan hjälpa dig att hantera metatarsalgia, särskilt om smärtan orsakas av dåligt passande skor.

Medicinsk behandling

I vissa fall kommer hem behandlingar inte vara tillräcklig för att hantera metatarsalgia enligt Mayo Clinic. De huvudalternativ läkare normalt rekommenderar är ett recept för att hantera obehag och kirurgi. I vissa fall kommer kirurgi vara nödvändigt att justera de mellanfot ben i foten, vilket bidrar till att minska trycket på foten.

Fördelar

Efter rätt behandling, när du kommer tillbaka till normala dagliga aktiviteter för att hålla smärtan från att återvända, är det viktigt att vidta lämpliga åtgärder för att undvika metatarsalgia igen, rekommenderar eMedicine. Bära lämpliga skor och gå ner i vikt är en av de bästa sakerna du kan göra för att undvika en upprepning episod.

Överväganden

Även om metatarsalgia är en relativt enkel förutsättning för behandling, är det viktigt att förstå att frågan måste tas upp på ett effektivt sätt. Mayo Clinic säger att om den inte behandlas, kan metatarsalgia leda till ökad smärta i andra delar av foten och även i benen på grund av en eventuell hälta. Besök på en fotvårdsspecialist är det första steget när det handlar om smärta i bollen på foten. Den kur kommer att avgöras baserat på graden av skada, men det är viktigt att följa instruktionerna från en läkare för att undvika ytterligare komplikationer.