Vilka är de behandlingar för respiratorisk alkalos?

Respiratorisk alkalos är ett tillstånd som orsakas av en överdriven mängd av andning och låga nivåer av koldioxid i blodet. Tillståndet kan vara ett resultat av ångest och hyperventilation. Lungsjukdom som orsakar andfåddhet kan också leda till detta tillstånd. Yrsel, domningar i händer och fötter och yrsel är symtom på respiratorisk alkalos, enligt University of Maryland Medical Center.

Paper Bag

Andas i en papperspåse tvingar patienten att andas in koldioxid, vilket kan öka dessa nivåer i blodet. Denna behandling lindrar symptomen av yrsel, yrsel och domningar, men den botar inte den underliggande orsaken som orsakar hyperventilation. Masker kan också vara till hjälp för att lindra symptomen av respiratorisk alkalos. Denna behandling är en omedelbar lösning för symtom på respiratorisk alkalos och används ofta i fall av hyperventilation.

Mediciner och terapi

Ångest är ett av de villkor som kan orsaka överdriven andning. Att behandla ångest kan hjälpa till att kontrollera andning och minska symtomen. Fokus för behandling för detta tillstånd är på orsaken. Panik störningar kan också orsaka patienter att hyperventilera och andas överdrivet. Behandlingar för denna orsak respiratorisk alkalos kan omfatta rådgivning, ångestdämpande mediciner och antidepressiva medel som minskar ångest och panikattacker.

Förbättrad lungfunktion

Patienter med kronisk hosta tillsammans med respiratorisk alkalos kan lida av lungsjukdom, enligt National Institutes of Health. Lungsjukdom kan orsaka andnöd, vilket leder till överdriven andning. Behandling för lungsjukdomar som orsakar respiratorisk alkalos inkluderar mediciner, andnings behandlingar och motion för att förbättra lungkapacitet. När lungkapacitet förbättras, är symtom på respiratorisk alkalos förbättras.